Muslimsk plejehjem på vej i København

NYHED: Muslimernes Fællesråd tager initiativ til det første muslimske plejehjem. Københavns Kommune viser interesse for projektet.
Foto: Colourbox
Marie Louise Gørvild
Fakta

Fakta om Muslimernes Fællesråd:

Muslimernes Fællesråd er en fælles organisatorisk platform for muslimske foreninger i Danmark.
Medlemsforeningerne repræsenterer tilsammen ca. 40.000 medlemmer.

Fællesrådet blev oprettet 24. september 2006.


Kilde: Muslimernes Fællesråd
København kan gå hen og blive den første danske by med et muslimsk plejehjem. Det er organisationen Muslimernes Fællesråd, der nu griber til handling for at få opført et plejehjem til muslimske ældre.

Og projektet kan gå hen og blive virkelighed. Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Mogens Lønborg (K) er umiddelbart åben for initiativet.

"Jeg har endnu ikke hørt andet end, at en kreds af mennesker arbejder på at åbne et muslimsk plejehjem i København, og som udgangspunkt synes jeg, at det er en god idé. Det er min grundholdning, at man i alderdommen naturligvis også skal have lov til selv at vælge, hvem man vil bo sammen med. Hvis man vil bevare et særligt værdifællesskab, skal man naturligvis have lov til det," siger Mogens Lønborg.

Stigende behov
Og det glæder Muslimernes Fællesråd.

"Vi ser, at stadig flere etniske ældre kommer i en situation, hvor deres etnicitet eller religiøse forhold betyder, at de ikke får den optimale pleje.  F.eks. er der flere ældre, der får problemer med dansk i alderdommen. Derfor er det vigtig, at de kan gøre sig forståelige på deres modersmål. På et muslimsk plejehjem vil man kunne imødekomme de ældres særlige sprog- og kulturbehov, " siger Ismail Gögenur, der sidder i bestyrelsen for Muslimernes Fællesråd.  

0:000:00