Debat

Ny debat: Hvad skal handlingsplanen for færre hjemløse indeholde?

DEBAT: Regeringen vil fremlægge en handlingsplan for bekæmpelse af hjemløshed, der bygger videre på erfaringerne fra Hjemløsestrategien, skriver regeringen i regeringsgrundlaget. Hvad skal i den handlingsplan? Det spørger Altinget et debatpanel om. Mød deltagerne her.

Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
GDPRDeleted
Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Den nye regering skriver i regeringsgrundlaget, at der skal fremlægges en handlingsplan for bekæmpelse af hjemløshed, som skal bygge videre på erfaringerne fra Hjemløsestrategien.

Men hvad bør en ny handlingsplan fokusere på for at få sænket antallet af hjemløse? Hvilke erfaringer er værd at bygge videre på fra Hjemløsestrategien, og er der områder, hvor indsatsen bør lægges om?

Det har Altinget spurgt en række debattører om.

Mød panelet her:

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til debat@altinget.dk

Jesper Christensen (S)
Socialborgmester i København. Jesper Christensen har siddet i Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne siden 2001, hvor han bl.a. har været sit partis gruppeformand. I 2013 blev han socialborgmester samme sted.

Karin Nødgaard (DF)
Socialordfører for Dansk Folkeparti Karin Nødgaard er uddannet folkeskolelærer. Hun har været medlem af Folketinget siden 2005. Hun har været socialordfører siden 2011. 2007 til 2011 var hun formand for Kulturudvalget.

Regeringen vil fremlægge et forslag til en handlingsplan for bekæmpelse af hjemløshed, der bygger videre på erfaringerne fra Hjemløsestrategien

Regeringsgrundlaget, side 65

Trine Torp (SF)
Socialordfører for SF. Trine Torp er uddannet cand.psyk. fra Københavns Universitet. Hun opstillede for første gang til Folketinget i 2014 og blev valgt ind i 2015. Fra 2009 til 2015 var hun medlem af byrådet i Halsnæs Kommune, hvor hun også var formand for udvalget for børn og familie.

Torsten Gejl (ALT)
Socialordfører for Alternativet. Torsten Gejl er uddannet KaosPilot, som senere er suppleret med et journalistkursus, AJOUR hos Frontløberne i Aarhus, hvor han også har været leder. I 2005 var han med til at stifte OCN i Danmark.

Carl Holst (V)
Carl Holst er socialordfører for Venstre. Han er tidligere forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. Han er forhenværende regionsrådsformand for Region Syddanmark og næstformand i Danske Regioner. Carl Holst er valgt i Sydjyllands Storkreds.

Ask Svejstrup
Sekretariatsleder i SAND – De hjemløses landsorganisation. Ask Svejstrup er udannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet. Han blev ansat i SAND – De hjemløses landsorganisation i 2002 og har siden været primus motor i at opbygge interesseorganisationen for hjemløse.

Lars Benjaminsen
Lars Benjaminsen er forsker ved SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, hvor han arbejder med hjemløshed. Han har blandt andet kortlagt omfanget af hjemløshed i Danmark og har lavet undersøgelser af sociale indsatser for socialt udsatte grupper.

Jakob May
Formand for sammenslutning af boformer for hjemløse (SBH). Er til daglig centerchef i forsorgshjemmet i Østervang i Aarhus.

Jan Sjursen
Formand for Rådet for Socialt Udsatte. Jan Sjursen har været formand for Kristeligt Folkeparti og har været energiminister. Han var folketingsmedlem fra 1998 til 2005.
Rådet for Socialt Udsatte er et uafhængigt rådgivningsorgan, som følger indsatsen på området for socialt udsatte.

Vibe Klarup 
Sekretariatschef for Hjem til Alle Alliancen, der samler boligsektor, kommuner, civilsamfund og private virksomheder om at løse problemet med hjemløshed blandt unge. Vibe Klarup er ligeledes formand for frivilligrådet, der rådgiver regering og folketing om den frivillige sektors rammer og betydning i velfærdssamfundet.

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion