Flere penge til psykiatrien, farvel til jobcentrene og nyt tilskud til udsatte familier: Her er den nye regerings planer for socialområdet

Det midlertidige børnetilskud sløjfes og skal i stedet bruges på ny økonomisk hjælp til udsatte børnefamilier, psykiatriplanen tilføres tre milliarder ekstra, og så skal de mest udsatte løftes ud af beskæftigelsessystemet. Få overblikket over den nye regerings ambitioner for socialområdet her.

Den nye regering har en plan, og den indeholder blandt andet en ambition om at "lægge grundstene til en ny politik for de allermest udsatte."<br><br>
Den nye regering har en plan, og den indeholder blandt andet en ambition om at "lægge grundstene til en ny politik for de allermest udsatte."

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

”Nu kommer vi til at føre rigtig socialpolitik i Danmark”.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), da hun sammen med Venstre og Moderaterne præsenterede det nye regeringsgrundlag onsdag på Marienborg.

Den ”rigtige” socialpolitik skal ifølge regeringen blandt andet føres ved at nedlægge jobcentrene og hive de mest udsatte helt ud af beskæftigelsessystemet, som det formuleres i regeringsgrundlaget.

0:000:00