Ombudsmanden: Sagsbehandlingstider er bekymrende

KORT NYT: På trods af et årelangt fokus på nedbringelse af sagsbehandlingstider i patientklager, stiger behandlingstiden fortsat. Ombudsmanden vil have Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til at redegøre for konkrete løsningsforslag.

Nikita Selvig

”Meget bekymrende”. Sådan beskriver Folketingets Ombudsmand de stadig stigende sagsbehandlingstider i patientklager hos Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn samt Patientombuddet.

”Jeg finder det meget bekymrende, at der er sket en så forholdsvis stor stigning i den samlede gennemsnitlige sagsbehandlingstid i patientklagesagerne i 2013, herunder at der er sket en stigning for alle grupper af sager, som afgøres af henholdsvis Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn og Patientombuddet. Det gælder navnlig i betragtning af, at Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Patientombuddet i de seneste år har haft fokus på at nedbringe sagsbehandlingstiden,” skriver ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i et brev til ministeriet.

Sagsbehandlingstiden i patientklager i Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn var i gennemsnit 17,3 måneder i 2014, mens den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Patientombuddet var 13,3 måneder i 2014. Og i begge instanser er sagsbehandlingstiden steget siden 2012. Fra gennemsnitligt 13,5 måneder hos Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn og 10,3 måneder hos Patientombuddet.

0:000:00