Opgør med myterne

KLUMMEN: For kun få år siden erklærede fremtrædende politikere og arbejdsgivere, at øget indvandring af både uddannede og uuddannede var velfærdsstatens redning. Denne påstand bliver i disse dage grundigt gennemhullet.
Erik Holstein

Der er heller ikke belæg for at påstå, at det skulle være en særlig talentløs dansk indvandrerpolitik, der har skabt den triste situation med så få indvandrere på arbejdsmarkedet.

Erik Holstein
Redaktør af Altinget/Integration
REGNESTYKKET syntes ganske enkelt. Der kommer i løbet af få år til at mangle flere millioner hænder på de europæiske arbejdsmarkeder. I Mellemøsten og Tyrkiet står endnu flere - unge og friske - uden arbejde. Man kan blot flytte dem til Europa og dermed løse et problem både for dem og os.

Ræsonnementet kan lyde helt komisk i en tid, hvor såvel Velfærdskommissionen, Bonnerup-udvalget og Rockwool Fondens Forskníngsenhed siger noget ganske andet. For i dag er der næppe mange økonomer, der vil påstå, at indvandring fra den tredje verden udgør en økonomisk gevinst for de europæiske velfærdssamfund. Men det er i virkeligheden meget kort tid siden, at det stik modsatte var god tone på bjerget.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00