Organisationer i opråb: Genoptag forhandlinger om Socialtilsynet

STRANDET: FOA, Børns Vilkår og Socialpædagogerne opfordrer politikerne til at genoptage forhandlingerne om Socialtilsynet. S afviser en aftale, der ikke ændrer på lovgrundlaget. FOA opfordrer til at lave en aftale nu og kigge på lovgrundlaget senere.

Børne-og socialminister Mai Mercado (K) og Pernille Rosenkrantz-Theil er grundlæggende uenige om, hvordan man styrker Socialtilsynet. Og derfor er forhandlingerne strandet.
Børne-og socialminister Mai Mercado (K) og Pernille Rosenkrantz-Theil er grundlæggende uenige om, hvordan man styrker Socialtilsynet. Og derfor er forhandlingerne strandet.Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det kommer til at gå ud over nogle mennesker, der kunne have fået et fagligt kompetent tilbud, som de ikke får, og dermed er der er en risiko for, at de ikke får den chance i livet, som vi kunne have givet dem.

Benny Andersen
Forbundsformand, Socialpædagogerne

Kom op af sandkassen og tilbage i forhandlingslokalet.

Sådan lyder opfordringen fra forbundsformand i FOA, Mona Striib, til politikerne, der indtil slutningen af oktober forhandlede om en revision af Socialtilsynet. Men de længerevarende forhandlinger strandede efter, at Socialdemokratiet og børne- og socialminister Mai Mercado (K) ikke kunne blive enige om, hvordan en fremtidig politisk aftale på området skulle se ud.

Tvisten, der fik forhandlingerne til at strande, består i, at Mai Mercado blandt andet ønsker at tilføre Socialtilsynet flere penge, mens Socialdemokratiet ikke ser grund til at tilføre området flere penge, hvis der ikke samtidig ændres på selve lovgrundlaget på anbringelsesområdet.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00