Podcast: Fordelingen af satspuljeresterne varsler ny uro i socialpolitikken

AJOUR: Radikale og den blå blok er gået sammen mod et af regeringens ønsker i aftalen om resterne af satspuljen. Partierne vil sikre, at pengene fra reserven fortsat fordeles imellem alle forligspartierne − ikke kun ved hjælp af 90 mandater, som regeringen ønskede.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Alle Folketingets partier på nær Nye Borgerlige indgik i dag en aftale om, hvordan resterne af satspuljen skal fordeles.

I et af bilagene tegner der sig dog et alternativt flertal imod regeringen. Radikale, V, DF, K og LA slår på tromme for, at man bør holde fast i den fordelingsmetode, som har været gældende i den gamle satspuljeaftale − nemlig at alle forligspartierne skal kunne fordele pengene fra den nye reserve, ikke kun ved hjælp af et flertal i Folketinget.

Den historie ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor det mest interessante dele fra aftalen også bliver vendt.

Dagens gæster er Simon Lessel, socialredaktør, og Rasmus Løppenthin, journalist på Altinget Civilsamfund. Vært er Henrik Axel Buchter.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Lækkede regeringsnotater varsler nybrud i socialpolitikken Podcast: Lækkede regeringsnotater varsler nybrud i socialpolitikken Næste artikel Podcast: Trods længe ventet løft fortsætter psykiatrien som kampplads Podcast: Trods længe ventet løft fortsætter psykiatrien som kampplads
Her er de vigtigste dagsordener på socialområdet i efteråret

Her er de vigtigste dagsordener på socialområdet i efteråret

OVERBLIK: 10-års plan for psykiatrien, forbud mod profit på velfærd, barnets lov og fordeling af satspuljereserven. Det er bare nogle af de politiske drøftelser, der venter forude. Få overblikket over et hæsblæsende politisk efterår her.