Politisk strid om ledighed blandt indvandrere

NYHED: Der er opstået politisk strid om indvandrernes ledighed, efter Venstres Eyvind Vesselbo i tirsdags i Altinget rettede hård kritik mod ny integrationsrapport.
Erik Holstein

Det ændrer ikke noget ved, at indvandrernes beskæftigelse samlet set er faldet drastisk, siden VK-regeringen indførte starthjælp og andre opstramninger i 2002

Morten Østergaard (R)
Integrationsordfører
Udviklingen i indvandrernes ledighed er gået den helt forkerte vej, siden VK-regeringen strammede udlændingeloven i 2002. Og det faktum forsøger Venstres Eyvind Vesselbo at dølge, mener den radikale integrationsordfører Morten Østergaard.

Den radikale politikers udfald kommer, efter at Venstres medlem af Folketingets integrationsudvalg Eyvind Vesselbo tidligere på ugen over for Altinget påviste alvorlige metodeproblemer i en ny undersøgelse fra Catinét Research om integrationens status. Et af stridspunkterne i undersøgelsen var netop indvandreres beskæftigelse, der fremstod som faldende i det sidste år.

Negativ udvikling
Catinét-undersøgelsen var baseret på interviews i stedet for sikre data fra Danmarks Statistik om indvandrernes beskæftigelse, og Vesselbo betegnede den samlede undersøgelse som "ren manipulation". Morten Østergaard er enig i, at en interview-undersøgelse ikke er den smarteste metode til at måle indvandreres beskæftigelse. Men den radikale politiker tilføjer:
"Det ændrer ikke noget ved, at indvandrernes beskæftigelse samlet set er faldet drastisk, siden VK-regeringen indførte starthjælp og andre opstramninger i 2002."

"Alligevel forsøger både regeringen og Vesselbo at få det til at se ud som, man er på rette vej - fordi man nu har "skabt incitament" for at indvandrerne skal tage et arbejde. Men på alle væsentlige parametre - fra beskæftigelse til kriminalitet - viser tallene, at regeringens udlændingepolitik er slået fejl. Den udvikling fortier Vesselbo," siger Morten Østergaard.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00