S og R: Masseaktivering virker ikke på alle

NYHED: Det var svært at få øje på tilfredsheden hos S og R efter samråd om aktiveringen af svage ledige. De efterlyser flere og andre initiativer. Ministeren står omvendt fast på, at det går den rigtige vej.
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser, at der er problemer med at få de svage ledige i arbejde.
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser, at der er problemer med at få de svage ledige i arbejde.Foto: beskæftigelsesministeriet
Rikke Schielder Jørgensen

Det handler for ministeren om at lave målinger og totaler, og så er han ligeglad med indholdet. Jeg er mere optaget af, at en kontanthjælpsmodtager ikke flakker ind og ud af kontanthjælpssystemet, men rent faktisk - også hvis det kræver et længere forløb - kommer varigt ud af kontanthjælpssystemet. Og der er ministeren altså mere optaget af, at man kan sætte en masse krydser på nogle blanketter

Thomas Adelskov
Arbejdsmarkedsordfører, Socialdemokratiet

Det kan ikke nytte noget, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) står stejlt på, at personer i matchgruppe fire og fem skal kunne træde ind på arbejdsmarkedet lige nu og her, fordi der er brug for deres arbejdskraft. Det er hverken de ledige eller de kommunale aktiveringstilbud nemlig gode nok til.

Det mener både Socialdemokraterne og Det Radikale Venstres arbejdsmarkedsordførere efter onsdagens åbne samråd med ministeren.

"Ministeren må forstå, at når du står med to tredjedele af de ledige, som er så langt fra arbejdsmarkedet, at de slet ikke skal stå til rådighed for job, så er der også nogle andre midler, man skal tage i brug. Og de ting, der virkede for dem, som står lige overfor at komme i arbejde, de virker altså ikke på dem, der er længere væk fra job, altså matchgruppe fire og fem," lød kritikken efter samrådet fra Elisabeth Geday (R).

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00