Sådan kan en cirkusvogn skabe social forandring

STAFET: "Sokkelundlilles cirkusvogn skaber kreativitet og eventyr i et kvarter, hvor drømmenes vinger kan have lidt svært ved at folde sig ud," skriver Maren Grosen, børnekulturkoordinator i Børnekulturhuset Sokkelundlille.

Det vigtige er, at vi med enkle midler er bærere af en lang, skandinavisk tradition, hvor kulturen demokratiseres og skaber nye møder, fælles sprog, og dermed sammenhængskraft - også der, hvor samfundets kit er allermest tyndslidt.

Maren Grosen
Børnekulturkoordinator, Børnekulturhuset Sokkelundlille
Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

"Der var så dejligt ude på landet". Sådan starter et af H.C. Andersens allermest kendte eventyr. Det er det eventyr, der handler om den lille, grimme ælling, der voksede op og blev til en smuk svane.

Børnekulturhuset Sokkelundlille ligger midt på Utterslev Torv i udkanten af Københavns Nordvest-kvarter og ligner med sit bindingsværk og sine gulkalkede mure et hus, der kunne være plantet lige midt i den gamle digters eventyr.

Ved siden af huset står Cirkusvognen. En lille skurvogn, som er malet i festlige cirkusfarver; grøn søm håbet, rød som kærligheden, og blå som en sommerhimmel, og på vognens forside stråler en stor, gul sol, som både griner og græder, ganske som man gør i teatret, når det er allerbedst.

Dokumentation
Altinget | Social har startet en socialstafet med fokus på alle de gode eksempler på socialområdet. Tiltag og projekter, der virker og finder sted blandt kommuner, stat, frivillige, organisationer osv.

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid - til kommuner, der hjælper folk tilbage på arbejdsmarkedet efter svære sociale problemer.

Tidligere social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) satte stafetten i gang med et indlæg 16. marts 2012.

Læs indlæg af tidligere modtagere af stafetten her.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00