Sådan skal satspuljen på det sociale område udmøntes

DOKUMENTATION: Mandag har partierne bag satspuljeforliget aftalt, hvordan satspuljen på det sociale område skal udmøntes i 2012. Partierne har blandt andet aftalt, at indsatsen over for mennesker med senfølger af seksuelle overgreb skal styrkes, og at der skal etableres startboliger til udsatte unge.
Partierne bag satspuljeforliget, Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, er mandag blevet enige om udmøntningen af satspuljen for 2012 på det sociale område.

Forligspartierne har blandt andet afsat 67 mio. kr. over de næste fire år til en styrket indsats over for mennesker med senfølger af seksuelle overgreb og 131,2 mio. kr. til etablering af startboliger til udsatte unge i perioden 2012-2015. Derudover har partierne også aftalt en styrket forebyggelsesindsats og en målrettet indsats, der skal bekæmpe fattigdom og social udsathed.

Læs hovedpunkterne i aftalen her:

Startboliger
Forligspartierne vil skabe mulighed for, at der kan etableres startboliger til unge 18-24-årige, der har særligt behov for en ungdomsbolig med tilhørende voksenstøtte (social vicevært). Det er blandt andet udsatte unge og unge med psykiske problemer, der skal have mulighed for at få en startbolig.

0:000:00