Særligt ét forslag til Barnets Lov møder stor modstand: "Det giver meget lidt mening"

KRITIK: Støttepartierne kritiserer regeringens forslag om at gøre en økonomisk straf til forældre, der begår overgreb mod deres børn, til en del af Barnets Lov. Det er symbolpolitik, lyder kritikken fra Enhedslisten.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det gør mig bekymret for, om udspillet er ved at flytte sig fra at være børnene først til at være symbolpolitikken først.

Pernille Skipper
Socialordfører, Enhedslisten

Regeringens forslag om at trække personer, der begår overgreb mod børn, i deres sociale ydelser møder stor modstand blandt støttepartierne.

Enhedslistens socialordfører, Pernille Skipper, forstår ikke, hvordan forslaget har fundet vej til regeringens forslag om en ny Barnets Lov.

“Hvordan skulle udsigten til at miste noget af sin kontanthjælp de næste tre år dog forhindre mennesker i at begå overgreb mod deres børn, når en benhård fængselsstraf ikke gør det. Det giver meget lidt mening," lyder kritikken fra Pernille Skipper. 

Dokumentation

Sådan lyder forslaget fra regeringen
Børn udsat for en forbrydelse skal opleve mere retfærdighed. Straffen og sanktionerne for overgreb og vold mod børn i hjemmet skal i højere grad afspejle forbrydelsens alvor.

Regeringen foreslår:

- En treårig karantæneperiode, hvor personer, der har begået overgreb mod børn, højst vil kunne modtage kontanthjælp og visse andre ydelser på et lavere niveau efter udstået straf.

- At skærpe straffen for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om vold og grov vold/mishandling med 1/3 i forhold til i dag, hvis overtrædelsen er begået mod et barn af en person i eller nært knyttet til barnets husstand.¨

Kilde: Regeringens udspil til Barnets Lov, Social- og ældreministeriet.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00