SF og R savner plan for anbragte børns voksenliv

EFTERVÆRN: SF og R efterlyser flere indsatser i regeringens anbringelsesreform, der rækker ind i voksenlivet. R foreslår en boliggaranti, mens SF ønsker et efterværnsbevis. Regeringen pønser på en "radikal forandring", men vil afvente analyseresultater. 

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der er alt for lidt fokus på støtte og indsatser for anbragte børn og unge, efter de fylder 18 år. 

Sådan lyder budskabet fra Radikale og SF i kølvandet på præsentationen af regeringens anbringelsesudspil 'Børnene Først'.

Hos SF undrer socialordfører Trine Torp sig over, at kun et enkelt forslag ud af i alt 43 i udspillet direkte adresserer indsatser, der rækker ind i voksenlivet. 

Dokumentation

Det skriver regeringen om efterværn i 'Børnene Først'-udspillet
I dag tabes for mange anbragte unge i overgangen til voksenlivet. For få af de unge får en ungdomsuddannelse, ligesom de er overrepræsenteret i hjemløsestatistikkerne.
Derfor er der behov for radikalt at nytænke efterværnsområdet. Vi må som samfund ikke slippe det ansvar, vi har påtaget os, for tidligt. Målet er, at de unge rodfæstes i voksenlivet med stærke relationer, bolig og job eller uddannelse.

Regeringen foreslår:
- At udarbejde en grundig analyse af, hvordan eksisterende midler bruges, inkl. inddragelse af tidligere anbragtes gode og dårlige oplevelser med efterværn. I forlængelse heraf udarbejdes en faglig vurdering af, hvad der skal til af ændringer, så de mest udsatte unge får en god og tryg overgang til voksenlivet, hvor de ikke overlades til sig selv.

- Der følges op på analysen ved særskilte politiske forhandlinger.

Kilde: Børnene Først, Social- og Ældreministeriet.


0:000:00