SF: Regeringen glemmer de kriminelle unges retssikkerhed

DEBAT: Det er helt afgørende, at vi får skabt et system, hvor vi sikrer de unges retssikkerhed, og hvor udgangspunktet for de unge ikke er straf, men uddannelse, hjælp og genoprettende ret, mener SF's socialordfører, Trine Torp, og retsordfører Karsten Hønge.

Regeringens udspil vil føre til, at langt flere unge vil blive spærret inde for eksempel på de sikrede institutioner, når de overtræder pålæggene i en straksreaktion eller et forbedringsforløb, skriver Trine Torp og Karsten Hønge.
Regeringens udspil vil føre til, at langt flere unge vil blive spærret inde for eksempel på de sikrede institutioner, når de overtræder pålæggene i en straksreaktion eller et forbedringsforløb, skriver Trine Torp og Karsten Hønge.Foto: /ritzau/ Jeppe Bøje Nielsen

Der skal ikke være to parallelle systemer i fremtiden med skole, fritid og socialindsats på den ene side og en ungdomskriminalforsorg på den anden side. Der skal være sammenhæng i forløbene for de unge.

Trine Torp og Karsten Hønge
Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Af Trine Torp (SF) og Karsten Hønge (SF)
Socialordfører og retsordfører

Nogle unge klarer sig igennem livet på den snorlige vej, andre roder sig ud i nogle småproblemer i deres ungdomsår, og så er der nogle, der kommer så meget på afveje, at de begår alvorlige handlinger, som skader andre – og som følge deraf stiller dem uden for fællesskabet.

Det skal vi som samfund selvfølgelig ikke acceptere, men når det gælder børn og unge ned til 12 år, må fokus værre på andet end straf. Der skal gribes tydeligt og hurtigt ind, så man tidligt viser, at det er alvorligt, når antisocial adfærd får dem på afveje. Og den unge skal mødes af en samlet og gennemgribende reaktion fra alle de voksne, som er tæt på den unge.

0:000:00