Socialstyrelsen får ny direktør

JOBSKIFTE: Ellen Klarskov Lauritzen skal overtage posten som ny direktør i Socialstyrelsen.

Der er direktørskifte på vej i Socialstyrelsen, som nu har fundet den nye frontfigur for styrelsen.

Valget er faldet på Ellen Klarskov Lauritzen, som fra 16. november sætter sig i direktørstolen.

Det oplyser Socialstyrelsen i en pressemeddelelse

Hun overtager efter Birgitte Anker, der fra 1. oktober har valgt at skifte direktørposten ud med stillingen som rigsstatistiker i Danmarks Statistik.

Med Ellen Klarskov Lauritzen som ny direktør er det dermed en velkendt og erfaren chef fra socialområdets rækker, som indtager toppen i styrelsens hierarki.

Siden 2016 har hun været afdelingschef for Analyse og Datastrategi i Social- og Indenrigsministeriet, og forinden da bestred hun posten som kontorchef i samme ministerie. 

Det er netop hendes erfaringer og kompetencer indenfor det socialpolitiske område samt hendes data- og analysedrevet tilgang til politikudvikling og implementering, som har været afgørende for valget af den nye direktør.

"Hun har indsigt i de velfærdspolitiske udfordringer og ved, hvad der skal til for at skabe viden om socialfaglige problemstillinger,” udtaler Social- og indenrigsminister Astrid Krag i pressemeddelelsen.

Forrige artikel Jann Sjursen rykker ind hos de kristne friskoler Jann Sjursen rykker ind hos de kristne friskoler Næste artikel Kommuner ændrer kontrakter og afblæser samarbejde med resultatlønnede konsulenter Kommuner ændrer kontrakter og afblæser samarbejde med resultatlønnede konsulenter