Stigende antal kvinder under 25 får abort

ABORT: Antallet af kvinder under 25 år, der får udført abort, er steget markant, viser ny undersøgelse. Sundhedsstyrelsen vurderer, at differentieret oplysning om prævention er løsningen.
Foto: www.colourbox.com
De sidste 10 år er antallet af aborter steget 42 procent blandt 15-19 årige. Stigningen hos de 20-24 årige lyder på knap 12 procent. Samlet er antallet af provokerede aborter steget med små 3 procent.

Det viser en undersøgelse af unge kvinder, der får provokeret abort, som er udarbejdet af Aalborg Universitet for Sundhedsstyrelsen. I undersøgelsen fokuseres på kvinderne under 25 år, herunder deres livsvilkår, årsagerne til, at de blev uønsket gravide og deres begrundelser for at vælge provokeret abort.

De unge kvinder i undersøgelsen begrunder deres valg af abort med, at de føler sig for unge til at få børn, at de har problemer med at forene det med deres uddannelse, og at de vurderer det som problematisk at få børn, fordi de ikke har en partner.

Da kvinderne fandt ud af, at de var blevet gravide, var mellem halvdelen (af de 20-24 årige) og to tredjedele (af de 15-19 årige) ikke i tvivl om, at de ville have en abort. En sjettedel af kvinderne under 20 år havde tidligere fået en provokeret abort.

0:000:00