Stofindtagelsesrum skal mindske dødelighed

SOCIALSTAFET: I Kirkens Korshærs stofindtagelsesrum i Odense kan misbrugere indtage deres stoffer i fred under hygiejniske forhold og få råd og støtte fra personalet. Samtidig skal en registrering af stoftyperne give mere viden på området.
Foto: Colourbox

Der er en rystende overdødelighed blandt stofafhængige mennesker. Sidste år døde et rekordstort antal mennesker i Danmark af at tage stoffer. 285 mennesker, som i gennemsnit blev 40 år, døde på en måde, som kan henføres til deres stofafhængighed

Helle Christiansen
Chef for Kirkens Korshær
Fakta

Altinget | Social har startet en socialstafet med fokus på alle de gode eksempler på socialområdet. Tiltag og projekter, der virker og finder sted i kommuner, stat, frivillige organisationer osv.

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til kommuner, som hjælper folk tilbage på arbejdsmarkedet efter svære sociale problemer.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) satte stafetten i gang med et indlæg 16. marts 2012.  

Foreløbige modtagere af stafetten:

Herning Kommune
Faaborg-Midtfyn Kommune
Aarhus Kommune
Københavns Kommune
Familiecentret Spiren
Youth Explore - Et eksperiment
TV-Glad
Udsatsen
Place de Bleu
Kulturgyngen
Daghøjskolen FOKUS
Råd og Dåd
Hertha
Sidegadeprojektet
Områdefornyelse Centrale Vesterbro
Sundhedsplejen Nørrebro
Sundhedsplejen i Furesø
Sundhedsplejen i Sorø
Røde Kors' sundhedsklinik   
Projekt "Far Bag Tremmer"
Folkekirkens Feriehjælp
Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde

Af Helle Christiansen
Chef for Kirkens Korshær

Kirkens Korshærs sundhedsrum i Odense er oprettet i samarbejde med Odense Kommune ud fra ønsket om at skabe mere ordentlige forhold for stofafhængige, løfte sundhedstilstanden og mindske dødeligheden.

Mulighed for hjælp og støtte
Der er en rystende overdødelighed blandt stofafhængige mennesker. Sidste år døde et rekordstort antal mennesker i Danmark af at tage stoffer. 285 mennesker, som i gennemsnit blev 40 år, døde på en måde, som kan henføres til deres stofafhængighed. 
Desuden er det ofte forbundet med stor uværdighed og ydmygelse at indtage stoffer i gademiljøet, hvor man må blotte kroppen og være udstillet for tilfældige forbipasserende. Manglende hygiejne er også en medvirkende faktor til dårlig sundhed.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00