Debat

Tema: Hvad skal den nye social- og børneminister fokusere på?

DEBAT: Altinget har inviteret en række organisationer til at debattere, hvad det er vigtigt, at den ny social- og børneminister, Mai Mercado (K), fokuserer på i sit nye job. Hvad skal der mere fokus på, og hvad må ikke røres ved? Mød panelet, der skal debattere her.

Mandag 28. november fik Mai Mercado (K) overdraget ansvaret for social- og børneområdet.
Mandag 28. november fik Mai Mercado (K) overdraget ansvaret for social- og børneområdet.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Mandag 28. november blev den nye VLAK-regering præsenteret.

Her blev der skiftet ud på ministerposten for socialområdet, og i stedet for Karen Ellemann (V) er det nu den konservative Mai Mercado, der står i spidsen for social- og børneområdet.

Men hvad er det vigtigt, at den nye minister sætter fokus på?

Det har Altinget: social spurgt en række debattører om. Mød panelet her.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Rasmus Lindblom
Velfærdspolitisk fagchef i Dansk Erhverv. Rasmus Larsen Lindblom er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har tidligere blandt andet arbejdet i Socialministeriets departement og i Røde Kors med ansvaret for politisk rådgivning og interessevaretagelse.

Majbrit Berlau
Formand i Dansk Socialrådgiverforening. Uddannet socialrådgiver. I 2012 blev Majbrit Berlau valgt som formand for Dansk Socialrådgiverforening. Indtil da var hun fra 2007 formand for Dansk Socialrådgiverforening i region Øst og gennem otte år medlem af foreningens hovedbestyrelse.

Benny Andersen
Forbundsformand i Socialpædagogernes Landsforbund siden 2009. Benny Andersen er han blandt andet medlem af LO’s Hovedbestyrelse og LO’s Daglig ledelse. Derudover er han præsident for den internationale sammenslutning af socialpædagoger, AIEJI.

Knud Kristensen
Formand for Sind, landsforeningen for psykisk sundhed. Knud Kristensen har været formand for foreningen siden 2010. Knud Kristensen er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Rasmus Kjeldahl
Direktør i Børns Vilkår. Har en ph.d. fra University of London og har i forskellige organisationer i 18 år arbejdet med at skabe politiske resultater på såvel nationalt som på EU-plan. Desuden er han medstifter af klimatænketanken Concito og Danwatch. Har derudover været direktør i Forbrugerrådet 2002-2013.

Mogens Bech Madsen
Formand for den pædagogiske sektor i FOA. Har siden 2015 været sektorformand i forbundet. 2007-2015 var han formand for FOA Midtsjælland. Han har været valgt til fagforeningsarbejde siden 1982.

Ask Svejstrup
Sekretariatsleder i SAND – De hjemløses landsorganisation. Ask Svejstrup er udannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet. Han blev ansat i SAND – De hjemløses landsorganisation i 2002 og har siden været primus motor i at opbygge interesseorganisationen for hjemløse.

Mai Mercado (K)
Børne- og socialminister. Medlem af Folketinget for Konservative. Er uddannet cand.scient.pol. fra Syddansk Universitet. Hun er også valgt til Frederiksberg byråd, og hun er tidligere medlem af byrådet i Odense.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00