Thulesen Dahl: Vil I lave et nyt lavtlønsarbejdsmarked?

SPØRGETIME: Statsministeren lægger op til at øge beskæftigelsen blandt flygtninge under de kommende trepartsforhandlinger. Den dagsorden bekymrer DF.

Toke Gade Crone Kristiansen

Statsministeren lagde under tirsdagens spørgetime op til, at tre-partsforhandlingerne bliver med beskæftigelse for flygtninge og asylansøgere som et centralt tema. 

Dansk Folkeparti var dog alt andet end begejstrede for den målsætning.

”Er det et nyt lavtlønsarbejdsmarked, hvor vi oversvømmer det danske arbejdsmarked med billig arbejdskraft til virksomhederne? Er det, hvad vi er ude i," spurgte Kristian Thulesen Dahl (DF).

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) understregede, at flygtninge, der kunne hjemsendes, skulle hjemsendes, men at det var væsentligt at finde en løsning, således at de mennesker, der kommer her, ikke ender på offentlig forsørgelse.

”Det, vi skal gøre, er at udvikle en vej ind på arbejdsmarkedet, som er ubureaukratisk for folk med ikke-vestlig baggrund. Den skal tage højde for, at de ikke fra dag et har de fulde kompetencer til at oppebære en normal løn,” lød det fra statsministeren, som fortsatte:

”Vi har 80/20 ordninger, virksomhedspraktikordninger, allehåndeordninger, mentorer, konsulenter og sagsbehandlere - det virker bare ikke.”

Statsministeren lagde dermed op til en afbureaukratisering af de nuværende ordninger, som skal gøre det nemmere for virksomheder at beskæftige gruppen.

Den dagsorden for trepartsforhandlingerne var ikke noget, der gjorde Kristian Thulesen Dahl bedre tilpas:

”Flygtninge, der kommer til Danmark, bliver gjort til indvandrere fra dag et. Sådan skal det åbenbart være, både hvis det står til Venstre og Socialdemokratiet,” konstaterede han og lagde dermed afstand til regeringens dagsorden. 

Spørgetimen med statsministeren fandt sted tirsdag 9. februar, og tre-partsforhandlingerne mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter starter torsdag med et sættemøde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00