Analyse af 
Simon Lessel

Tre års debat om ændringer på handicapområdet endte uden resultat. Her er de åbne spørgsmål, forhandlingerne efterlader til en ny regering

Regeringsperioden gav store diskussioner og åbenbarede tydelige forskelle mellem partierne på, hvilke strukturelle ændringer der er behov for på handicapområdet. De uforløste spørgsmål udestår derfor til en ny regering.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Med valgets udskrivelse står det nu klart, at mere end tre års diskussioner om handicapområdets fremtid ikke blev fulgt op af en handicapreform i denne regeringsperiode.

Området har ellers været præget af intense debatter om, hvilken kur der skal til for at løse områdets udfordringer med høje fejlrater og både socialministeriets og kommunernes “utilfredsstillende forvaltning af handicapområdet,” som Rigsrevisionen formulerede det i sin kritik i marts.

Men trods intentioner, ambitioner og politiske forhandlinger siden før sommerferien lykkedes det ikke social- og ældreminister Astrid Krag (S) at lande en politisk aftale inden valgudskrivelsen. Derfor overgår opgaven med at løse de svære spørgsmål på området nu til en ny regering.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00