Unge med handicap i hele landet skal være frivillige i ny indsats. Det frivillige arbejde skal mindske de unges ensomhed

Unge med handicap lider oftere af ensomhed end andre unge. Derfor skal elever fra specialpædagogiske tilbud i de kommende fire år prøve kræfter med frivilligt arbejde i forskellige civilsamfundsfællesskaber.

Magnus er STU-elev og har haft gode erfaringer som frivillig i Wefood. Magnus' historie er en del af baggrunden for det projekt, som nu skal udbredes til hele landet, og hvor unge med handicaps og særlige behov skal prøve kræfter som frivillige.  
Magnus er STU-elev og har haft gode erfaringer som frivillig i Wefood. Magnus' historie er en del af baggrunden for det projekt, som nu skal udbredes til hele landet, og hvor unge med handicaps og særlige behov skal prøve kræfter som frivillige.  Foto: Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Freya er 20 år gammel, og i sin fritid er hun sammen med sine venner og går til kor.

Freya, 20 år, STU-elev og frivillig.
Freya, 20 år, STU-elev og frivillig. Foto: Privat

Hun er også lige begyndt at arbejde som frivillig i Wefood. Hun har ikke været frivillig før, og var mest bekymret for, hvordan kunderne ville reagere på et nyt ansigt i butikken.

0:000:00