V-borgmester: Nu går det fremad på førtidspensions-området i København

DEBAT: I 2018 blev der givet 38 procent flere førtidspensioner i Københavns Kommune. Men der er stadig udfordringer på området, og derfor er der vedtaget en handleplan, som har fokus på at give borgerne hurtig afklaring, flere sagsbehandlere og klar lovgivning, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Københavns Kommune

For præcis et år siden var det historierne om syge københavnere, som ikke kunne få førtidspension, der fyldte i medierne.

Københavns Kommune fik kritik for at være blandt de kommuner i landet, der gav færrest førtidspensioner, og derfor var jeg hellere ikke i tvivl, da jeg for et halvt år siden fik muligheden for at sætte mig i stolen som beskæftigelses- og integrationsborgmester efter valget: Vi skulle have styr på området og sikre, at borgerne følte sig godt behandlet, og at deres sager blev afklaret hurtigst muligt.

Efter et massivt fokus på området har vi her et halvt år efter gjort markante fremskridt. Vi er ikke i mål endnu, men det går bedre.

Sammenligner man første halvår 2017 med første halvår 2018 er der ifølge tal fra jobindsats.dk blevet givet 38 procent flere førtidspensioner i forhold til sidste år – og stigningen i København er større på landsplan.

Det er jeg tilfreds med, for min tilgang er ganske simpel: De, der er for syge til at kunne arbejde, skal have en førtidspension. Mens de, der har muligheden for at komme tilbage i arbejde, skal hjælpes bedst muligt.

Hurtig afklaring, flere sagsbehandlere og klar lovgivning
Jeg har naturligvis haft mange lange drøftelser med beskæftigelses- og integrationsudvalget, som ligesom jeg er optaget af, at vi giver borgerne en bedre behandling.

Derfor fik vi kort tid inden sommerferien vedtaget en handleplan på området, som jeg har store forhåbninger til med tre essentielle pejlemærker:

De borgere, der er i målgruppen for førtidspension og fleksjob, skal fremover have en hurtigere afklaring.

Der skal skabes bedre betingelser for sagsbehandlingen og bedre oplevelser for både borgere og medarbejdere.

Vi kommer ikke udenom, at en del af opgaven med at genskabe tilliden handler om at få penge til flere sagsbehandlere. I efteråret kom det frem, at medarbejderne sad med flere sager end i andre kommuner, og derfor er det en vigtig prioritet for mig til efterårets budgetforhandlinger at kæmpe for, at vi får flere sagsbehandlere i jobcentrene, så de har bedre tid til de enkelte sager.

Området har også tidligere haft en uklar lovgivning, som der nu bliver rettet op på fra Folketingets side.

Med de lovændringer, som er ved at falde på plads, bliver der lagt op til, at kommunerne kan tilrettelægge en bedre indsats for borgerne.

Det er vigtigt, at der hele tiden sker fremskridt på førtidspensionsområdet her i København, og selvom vi ikke er i mål endnu, så går det fremad.

Forrige artikel Kronik: Svigt af vuggestuebørn bør forhindres med minimumsnormering Kronik: Svigt af vuggestuebørn bør forhindres med minimumsnormering Næste artikel Professor: Det overrasker mig, at erfarne forskere afviser almene gyldighedskriterier Professor: Det overrasker mig, at erfarne forskere afviser almene gyldighedskriterier
 • Anmeld

  Kirsten Brømsøe

  Førtidspension i København

  Der må jo også ligge utallige sager, der for længst skulle være afsluttet med en førtidspension.
  Borgerene har ingen retssikkerhed som syg på jobcentrene.

  Utallige alvorligt syge, er døde før deres sag afsluttes..

  Mange på kontanthjælp eller helt uden ydelse.
  Eller sat i årelange ressourceforløb selv om deres sag klart bør få dem over på førtidspension.

  Forfærdeligt som syge behandles

  Det burde få konsekvenser for kbh og andre kommuner, der i den grad har svigtet, ruineret og mishandlet syge i tvungne arbejdsprøvninger og anden aktør forløb helt uden realistisk mulighed for at de nogensinde kom tilbage på arbejdsmarkedet..
  Groteske uhyggelige sager overalt i Danmark

 • Anmeld

  Kim Andersen Hvidovre

  Flere førtidspensioner i Kbh?

  Tror lige at Venstres beskæftigelsesborgmester i Kbh.skal få armene ned igen.Der afsluttes i år en masse af de nytteløse ressourceforløb,er det mon ikke derfor at flere får førtidspension?Og hvad med oprydningen i jobcentrene og deres ledere/direktører?Hvordan kan man stadig være en del af ledelsen efter en ulovlig aftale med Empano om en lægepraksis i et baglokale på jobcenter Lærkevej?Det ville klæde Borgmesteren at svare på det spørgsmål.Og de nytteløse ressourceforløb og den ulovlige sagsmishandling af syge borgere fortsætter i kommunen og kommunen fortsætter med stadig i stor stil,at hælde penge over i de såkaldte "anden aktør" selskaber som scorer kassen på syge borgere uden at de på nogen måde hjælper dem,Hvornår stopper torturen af syge borgere?

 • Anmeld

  Iben

  Andre kommuner

  Er ikke kun Kbh den har været gal med, vi er også en hel del fra Aalborg som har været i systemet i ALT for mange år, og som burde have været afklaret for længst . Så håber virkelig snart der sker noget , så man ikke skal sidde fast i det umenneskelige system i så mange år. For mit vedkommende 20 år 😬

 • Anmeld

  Max Fred · Reformramt

  Efterslæb af korrekt visiteringer.

  Der er et enormt efterslæb af borger som har været trukket rundt i systemet og deraf er blevet endnu mere syge, endda alvorligt syge efter at være tvunget igennem helt umenneskelige forløb og uvished.
  Der er på INGEN måde noget at fejre, for mange mennesker er ødelagt for livet og et voldsom stort utal af samfundets svageste mangler STADIG afklaring!

  Men en stor tak til Socialdemokraterne for at indføre disse tortur reformer og tak til blå blok for at forringelserne, som KUN har ødelagt mennesker for livet.
  Ironi kan forkomme.

 • Anmeld

  Jane Pihlmann · Uarbejdsdygtig

  Det handler ikke kun om flere penge

  Cecilie Lonning er citeret for at have sagt dette i artiklen:

  "Vi kommer ikke udenom, at en del af opgaven med at genskabe tilliden handler om at få penge til flere sagsbehandlere."

  Det handler ikke kun om flere penge til sagsbehandlere!!!

  Så sent som for 2 dage siden sad min partsrepræsentant og jeg til møde i 2 timer med en ny sagsbehandler i min 8 år lange jobcentersag.

  Min nye sagsbehandler løb lige som alle de mange tidligere sagsbehandlere fra jobcentrets ansvar om at dokumentere ud fra de flere 1000 siders afktuelle oplysninger i min sag om, at min arbejdsevne er nedsat til det ubetydelige i ethvert erhverv, og at det vil forværre min situation yderligere at blive afkrævet at skulle medvirke i flere arbejdsprøvninger m.m.

  Sagsbehandleren lagde simpelthen ansvaret for at dokumentere det over på min partsrepræsentants og mine skuldre ved at afkræve, at min læge eller allerhelst Klinisk Funktion præcist skal skrive følgende om mig:

  "Patients arbejdsevne er nedsat til det ubetydelige, og det er kontraindiceret at iværksætte flere beskæftigelsesrettede indsatser."

  Selvom om der er masser af erklæringer i min sag fra læger, speciallæger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, 2. aktører m.fl., der med andre ord beskriver det, sagsbehandlerne kræver, så nægter sagsbehandlerne generelt at anerkende, at alle disse erklæringer i deres betydning er det samme.

  Så der er meget lang vej endnu før tilliden til jobcentersystemet i København kan genoprettes, hvis den overhovedet er mulig at genoprette.

  Det handler i hvert tilfælde ikke kun om flere penge til sagsbehandlere, men det handler i allerhøjeste grad om en total ændring af en årelange virkelig ansvarforflygtende og borgerfjendsk forvaltningskultur.

 • Anmeld

  Eva-pernille Poulsen · Strategisk journalist

  Faktatjek?

  Jeg tænker Altinget skal tjekke de reelle procenter og grave ned i om stigningen reelt er udtryk for ny forvaltningsskik - eller dækker over et antal ressourceforløb udløber alligevel nu?

 • Anmeld

  Kim Madsen · Fejretningskonsulent i Jobcenter København

  Flere førtidspensioner i København

  Bullshit siger jeg bare.
  Da vi , Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne var til møde med borgmesteren for nogle måneder siden, da måtte jeg klart pointere og demonstrere min viden på området.
  De få ekstra førtidspensioner som er uddelt i år, er IKKE pga ændret sagsbehandling og nye tiltag i Københavns kommune - det skyldes udelukkende at en masse langvarige ressourceforløb stopper nu.
  Kommunen har siden 2013 uddelt mangeårige ressourceforløb- som var det var bolsjer til børn. Mange af disse unødvendige forløb er blevet forlænget flere gange. Alle disse ressourceforløb stopper nu , og det er svaret på hvorfor der lige nu uddeles flere førtidspensioner. Direktør i kommunen Michael Schreiber var med til mødet. Han fortalte stolt på mødet hvor mange ekstra førtidspensioner som nu blev uddelt. Jeg spurgte ham om han var sikker på at det skyldtes ændret sagsbehandling , og ikke at det bare var pga de mange ressourceforløb som afsluttes nu. Han sagde direkte at han ikke kunne benægte at jeg havde ret.
  Derfor er ordet bullshit det rigtige ord.
  Der mangler nemlig at blive uddelt 10.000 førtidspensioner i København , så fordi at der en enkelt måned, jeg tror det var i marts måned, blev uddelt 7 (syv) førtidspensioner - så giver det ikke anledning til hurraråb.

 • Anmeld

  Joel Wedell · Pensionist/vælger

  Tankevækkende hvor radikaliseret borgmesteren er.

  Der skal efterhånden meget til at blive overrasket over, her blev jeg det heller ikke.
  Flere sagsbehandlere ? Til hvad ? Til af fastholde syge mennesker i kontanthjælp ?
  Til at få regnestykket til at gå op i udligningsordnibger og tilskud ?
  Enten må de tro de er meget koge, eller vi er meget dumme. Jeg er mildest takt ikke imponeret !!!

 • Anmeld

  Annette Slivsgaard

  Misvisende overskrift og fordrejning af tal

  Som min overkrift tilskriver står jeg fuldstændig uforstående overfor at sagsbehandlingen skulle have ændret sig til det bedre i Københavns kommunes forvaltning ; jobcentre ; CAB mfl. Desværre synes det som at situationens alvor ikke er gået op for politikerne og embedsfolk og øvr ansatte slipper stadig afsted med at lovbryde sig mod forsvarsløse og alvorligt syge borgere uden at det får konsekvenser for de pågældende ansatte! En fejlprocent i ankede sager på mere end 42% taler ikke lige for at de ansatte skulle ha rettet ind- og her taler vi kun om de sager som borgerne har formået at anke, da flertallet af syge borgere fastholdt på kontanthjælp og i ressourceforløb og andre overflødige og mishandlende indsatser ikke har overskudet til at anke ulovlige afgørelser og forhalinger af deres sager!
  Jeg selv har været fastholdt som aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager i 9 år, arbejdsskadet og nægtet afklaring, førend jeg kom for rehabiliteringsteamet og fik 3 års ressourceforløb! Jeg har flere lægelige papirer som alle slår fast at der ikke er flere behandlingsmuligheder og at mit funktionsniveau er varigt nedsat til det ubetydelige og at der ej heller kan peges på skånebehov som vil kunne forbedre funktionsevnen! En førtidspension ligger lige for højre benet,- men hvad sker der? Nul og niks! Det er billigere for kommunen at fastholde mig på laveste kontanthjælp så længe som muligt, da det bl a også udløser en statsbelønning på 67.000kr/årligt🤬
  Men prøv at regne omkostninger til jobcentre - eksterne aktører - sygehusvæsen - læger mfl med i det regnestykke og Kommunen vil måske indse at der er penge at spare ved at afklare kommunens borgere hurtigere til enten fleksjob eller pension🤔
  Iøvrigt giver det ikke mening at sabortere borgere i årtier for så siden at bevillige et ressourceforløb! Skal et ressourceforløb give mening skal borger ha det bevilliget ved indgangen i systemet som skadet og gerne indenfor et år! Sgu da ikke efter 10år eller mere🤬

 • Anmeld

  Bundgaard · Cand.pæd. og reformramt

  Fake news

  Fra min egen sag oplever jeg så ikke de påståede forbedringer, hverken de nye toner fra borgmesteren eller den seneste rettelse i lovgivningen om ressourceforløb, har stået i vejen for at jeg er indstillet til ressourceforløb af jobcenter Baldersgade i København.

  Dette på trods af 2 enslydende speciallægeerklæringer.

  Om det skyldes et skuffenotat om at kan kun dem der har været i systemet i 5, 10, 15 + år står forrest i en endeløs kø, fordi nye midler til området ikke øremærkes til borgerne; men til forvaltningen eller rådhuset siger ét; men forvaltningen gør som de plejer, melder historien desværre ikke noget om.

 • Anmeld

  SH · arbejdsløs

  Hej

  Kommuner kassetænker i syge borgere.

  Det kan betale sig for kommuner at fastholde syge og uarbejdsdygtige borgere
  i uendelige kontanthjælpsforløb, som koster det hvide ud af øjet for den arbejdende del af
  af befolkningen. Stort set ingen kommer i arbejde af indsatsen. Kommuner får
  refusion staten for at deres syge og/eller arbejdsløse medborgere hverken bliver
  raske eller kan blive ansat på en arbejdsplads.

  Det er sådan lovgivningen om aktiv beskæftigelsesindsats fungerer i praksis.

  I forbindelse med den sygdomsramte del af de arbejdsløse har man oprettet såkaldte Kliniske funktions enheder på diverse hospitaler. Disse aktører har intet at gøre med at hjælpe den syge borger med hans sygedomme. Men alene at skrive en rapport til kommunens jobcenter. Denne indsats er ekstrem dyr og hjælper på ingen måde den syge borger med helbredet.

  Læger ansat på kliniske funktionsenheder og jobcentres lægekonsulenter tjerner ekstremt mange penge, men skader den syge uarbejdsdygtige borger med unyttige interviews. Ofte har de aldrig haft den syge borger i konsultation. De skriver bare et eller andet sludder og vrøvl uden at have set patienten. Hvordan kan en læge skrive noget om en patient uden at have set patienten i virkeligheden?

  De nogenlunde raske arbejdsløse, der af en eller ikke kan få et arbejde fastholdes også i
  uendelige kontanthjælpsforløb. De skal bare fungere som arbejdsløse praktikanter på kontanthjælpsydelse fordi kommunen får refusion fra staten af at de IKKE bliver ansat i den virksomhed, hvor de er i såkaldt praktik. De er arbejsløse i uendelige praktikforløb fordi virksomheder benytter sig af den gratis arbejdskraft.

  Det er i kommunens økonomiske interesse at ingen syge eller arbejdsløse bliver rakse eller kommer i arbejde.

  Hvornår stopper den vanvittige politik?

  Beklager mine stavefejl.

 • Anmeld

  Lone Bording

  Lonning bluffer med procenter

  38% er jo lig nul nye førtidspensioner i København - Da Norddjurs Kommune med Ulf Harbo Enhedslisten i spidsen som indpisker rettede op på førtidspensioner var stigningen over 100% - hvis København skal rette op skal vi over 1000 % fra 10 til 10.000 - så lad os få ral på bordet frem for procenter

 • Anmeld

  Frk. Madsen

  Hvilken "lovændring" & Hvor effektueres lovændringen på landets jobcentre ?

  Jeg fik afslag på føp i juni 18 søgt på det foreliggende for anden gang efter 16 år med div. diagnoser og oveni med udsigt til endnu en hjerteoperation 8.5.18 som var noget mere alvorlig end først antaget. Dobb. siddet ballon udvidelse med stent i nu begge sider 75%forsnævring i ve. og 95% i hø. Den højre var i 2011 99% lukket. Blev udskrevet med beskeden om at undgår stressbelastning, hvilket på ingen måder er muligt når man er jaget vildt af JC. Har fået indkaldelse til lærkevej i morgen d. 14. 8. til samtale om RESSOURCEforløb ???? For H, sgu og F... jeg skal starte hjertehold-genoptræning d. 4 sept. (bevidst planlagt af fagpersonalet på hospitalet for at undgå yderligere stressbelastning). Jeg fik en sms besked d.d. kl. 9 (trigger arb. betinget PTSD) og nu "stress-attack" på fuld udblæsning. Lov-ændringen ? Såfremt der er en ændring bliver det jo fuldstændig ignoreret og JC-konsulenterne vil sgu da skide på om jeg (og andre i lignende situation) er levende eller halvdøde bare de kan score deres BONUS kroner for fastholdelse af grov (sags)mishandling af syge borgere, som oveni er komplet imod samtlige lægelige dok. det ser landets Jobcentre jo fuldstændig bort fra og drager deres konklusioner ud af en eller anden "manipuleret" på grænsen af psykopatisk lignende kontekst de selv opfinder! What to do??? Jeg nægter at skrive under på noget som helst før jeg ved hvad jeg skriver under på. Og så ved vi alle godt at det er med truslen om sanktioner lige IN YOUR FACE... med yderligere stressfaktor til følge om hvordan man så opretholder helt basal overlevelse (mad, husleje, medicin, mm).
  Det er jo det der er essensen i problematikken hvordan Jobcentrene kan få lov at "fortolke" lægefaglige dokumenter, lovgivningen mm, som jo bør være klart og tydeligt defineret, og udenfor en jobcenterkonsulent med et 6-ugers kursus evner at "tolke" det skrevne efter deres evner, indsigt, faglig viden, samt deres "opfattelse" af lovgivningen der afgør andre menneskers liv og skæbne for at DE kan få deres HOPLA nål og hive endnu en bonus på 69.000kr ind pr. borger de fastholder i årelange sags-mishandlinger, hvilket foregår hver evig eneste dag i hele Danmark. Politikerne, Embedsmænd, Ankestyrelse mm er velvidende om ALT der foregår, så hvor er/bliver den LOVÆNDRING effektiviseret ? Mange af de jobcenter-konsulenter på landets jobcentre er meget unge og direkte fagligt inkompetente og alligevel udstyres de med *MAGT* nok til at bestemme over andre menneskers liv og skæbne. Det bør være strafbart at såvel kommunerne og politikerne åbenlyst tillader at det overhovedet kan foregår uden konsekvenser at bevidst målrettet at ødelægge, forværre og både direkte og indirekte medvirkende og bevidste om at være medvirke til at slå andre mennesker ihjel efter mange års (for nogle årtiers) forgæves "kamp" for vores alles ligeværdige grundlovs sikrede ret & sikkerhed som mennesker for at opnå profit for egen vinding, og dermed i samme moment bevidst tilsidesætte andre menneskers liv! Dansk Politik er i den forbindelse en lovløs SKANDALE AF RANG!!!

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  SF og Socialdemokratiet bør opsige aftalen om førtidspension

  Førtidsreformen ( forringelse] blev i 2012 indført på grund af anbefaling fra EU - kommissionen.
  Oprindeligt blev det af den lyse blå regering solgt som noget humant, at man ikke kunne holde til at mennesker under 40 år blev parkerede på en varige ydelse.
  De samme kunne holde til at en del fra denne aldersgruppe blev reelt set dømt til et liv på konanthjælpsydelse eller en anden lignende ydelse
  Altså et liv i fattigdom.
  Da reformen blev vedtaget viste det sig at førtidsreformen også skulle gælde for mennesker over 40 år.
  Det betød reltset at mange mennesker der havde en meget lille erhvervsevne eller slet ikke havde nogen blev udsat for ressourceforløb der medførte nedværdigelse og ydmygelse for mange
  Denne uværdige behandling af de pågældende og som bl.a. Kirsten Ketcher, Finn Sørensen og blokeren Mia Henriksen og socialrådgiverens formand i avisen dk. har skrevet mange kritiske og veldokumenterede eksempler på mishandling af meget syge mennesker.
  Lovgivningen er besynderligt alt den stund, at det er meget få arbejdspladser ville ansætte menneske der på grund af deres sygdom kan komme til at trække arbejdstempoet ned - hvilket vil sige produktivteten ned
  Lovgivningen vidner om manglende imparti og solidaritet
  Det er bl.a..SF og Socialdemokratiet føjede EU i deres ønsker .og de samme Fik ros for gennemførelsen af forringelserne af EU.
  SF påstår at være et socialistisk parti men bekender sig til den yderste liberalitisk økonomisk politik som er traktat fæstede i EU -og Socialdrmokratiet som smykker sig med at være velfærdsstatens fader, havde ingen problemet at skære i velfærden samtidig med at der blev givet topskattelettelse
  Man kunne ønske sig at SF ikke kun af navn er socialister, men også i handling - og opsage aftalen om førtidspension.
  Det er ikke nok at være fader til velfærdsstaten, man skal også passe og pleje sit barn - og på dette grundlag burde Socialdemikratiet opsige aftalen om førtidspension.

  Det skal nævnes at det ikke ændre mine levevilkår om der sker ændring af førtidsloven - og er derfor ikke et partsindlæg

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Grundelement 6 fortsat:

  HVORFOR?
  Der er et solidt vidensgrundlag for, at det, der
  virker for udsatte grupper, er en virksomhedsrettet
  indsats på ordinære arbejdspladser med
  kolleger og opgaver med mening. Derfor skal
  mennesker i ressourceforløb i gang på arbejdsmarkedet
  fra ressourceforløbets start.
  HVORDAN?
  Sørg for, at den virksomhedsrettede indsats er
  den røde tråd i borgerens ressourceforløb fra
  start til slut.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  KIM NIELSEN: EU s anbefaling om at begrænse mennesker med næsten ingen erhvervsevne at få førtidspension, er det er de sluppede afsted med

  Først et stykke tid efter indførelsen af tvangsarbejde og tvangsaktivering, - som Radikale Venstre stod fader til -.forsøgte højreorienterede socialdemokratier at retfærdiggøre det ved at henvise til nogle af fagbevægelsen flag hvor der stod gør din pligt og kræv din ret.
  Pligten bestod i at man stod sammen om at kæmpe om arbejdernes rettigheder.
  Det blev vendt 180 grader om så det betød at borgeren skulle underkaste sig dårligere løn - og ansættelsesvilkår får at kunne få hjælp, hvis vedkommende var ledige.
  Der er heller ikke et pligt krav i grundlovens § 75, stk. 2 om at påtage sig et tvangsarbejde/ aktivering.
  Det er også analytisk uholdbart at påstå at pligt og rettigheder følges ad der findes en del eksempler på i lovgivningen man godt kan have en ret uden en pligt - og en pligt uden en ret.
  Det er igen et tegn på at Radikale Venstre ligesom dig ikke har ret meget empati og socialt ansvarlighed
  Jeg forstår ikke du går så meget op i om den ene eller anden er kommunist. Så vidt jeg ved er det ikke ulovligt at være kommunist.
  Det er mere dadelværdig at være Radikale end noget andet parti i Danmark
  Partiet giver udseende at være humane og solidarisk men det gælder ikke for herboende borgere
  Socialdemokratiets motto om ret og pligt er analytisk og historisk forkert.
  Motto bliver brugt til dunke de svageste medborgere -.og jeg har ikke til dato hørt eller set at mottoet er anvendt over for den rigeste del af befolkningen.
  Du har f.eks . ret til at stemme til valg, men ikke en pligt til at stemme.
  Du har pligt til stå til rådighed for et arbejde, hvis du skal have kontanthjælp, men du har ikke ret til at få et arbejde - det kan udledes af grundlovens § 75, stk. 1 og 2
  Det er dybt kritisabelt og uetisk at tage eksistensgrundlaget kan tages for den gruppe, der ikke ønsker at deltage i et imaginært arbejfsmarkedet.
  Det er blevet således i vores tid, at mange samfunds problemer bliver skjult ved at påstå det er den enkelte borgeres eget ansvar.
  Den hetz og mistænkeliggørelse samt forringelser af levevilkårene for et stort mindretal er medvirkende årsag at både fremme en uvilje mod flygtninge og give styrke til højre krærfterne
  Ret og Pligt- dogmet afslører socialdemokraterne,

  som pengemagtens forlængede arm.

  Den fører til en forstenelse, forhærdelse og forråelse af vores samfund hvor befrugtning og nytænkning ikke er muligt, men fører til vores egen undergang i sin stivnen.

  Skal mennesker hekt fundamentalt ikke have ret til at leve her på Jorden uden at sælge ikke bare sin krop, men også sin sjæl til pengemagten?

  Det er der S bærer os hen!

  I et gennemkapitaliseret samfund og profitoptimeret samfund er det ikke længere muligt, og det er en udvikling S har båret frem som realitet.

  - I gl. terminologi kan man godt sige at småborgerligheden endeligt har sejret, men det bliver også dens og vores alles undergang.

  Der er ikke nogen der fører en mere nyliberalistisk politik end S !

  Hvor friheden kun er bundet op på ens pengeformåen.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  "Brug maks. 2-3 uger på at få indsatsplanen på plads, herunder at få indsatserne i teamets indstilling sat i gang. "

  Ingen kender eller bruger GUIDE TIL GODE RESSOURCEFORLØB-

  hverken sagsbehandlere, jobcentermearbejdere, politikere eller borgere!

  https://star.dk/media/4301/17592110-guide-til-gode-ressourceforloeb.pdf

  Kan med fordel bruges af borgeren i kampen med/mod sagsbehandleren.

  MED DEN I HÅNDEN KAN DET NEMT PÅVISES HVOR KOMMUNEN OVERTRÆDER LOVEN OG BARE SKALTER OG VALTER!

  Det er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
  Njalsgade 72 A
  2300 København S,
  der har lavet den til brug i jobcentrene.

  Målgruppen for guiden er medarbejdere i kommunen,
  som arbejder med ressourceforløb. Guiden
  henvender sig til sagsbehandlere i jobcentret, den
  koordinerende sagsbehandler, medlemmer af rehabiliteringsteamet
  fra andre forvaltninger og klinisk
  funktion. Guiden er dertil inspiration til det mere
  overordnede ledelsesniveau, som har ansvaret for
  indsatsen i ressourceforløbet.

  Feks. går det typisk galt lige fra starten EFTER MØDET MED REHABILITERINGSTEAMET med udarbejdelsen af INDSATSDELEN, som SKAL laves i samarbejde med borgeren!!!!!!!!!!!???!!!!:

  Umiddelbart efter mødet i teamet mødes borger,
  koordinerende sagsbehandler og pårørende
  ✃ Få talt om, hvad der er sket på mødet.
  ✃ Giv borger teamets indstilling på skrift og
  gennemgå indstillingen med borgeren.
  ✃ Giv borger skriftligt materiale om den videre
  proces og gennemgå materialet.
  ✃ Aftal tid og sted for næste møde mellem
  borgeren, pårørende og den koordinerende
  sagsbehandler.
  Første opfølgningsmøde: senest en uge efter
  mødet i rehabiliteringsteamet
  ✃ Start arbejdet med indsatsplanen sammen
  med borger senest en uge efter mødet i
  rehabiliteringsteamet.
  ✃ Brug maks. 2-3 uger på at få indsatsplanen
  på plads, herunder at få indsatserne i teamets
  indstilling sat i gang.
  Systematisk opfølgning, der er fuldstændig
  transparent for borgeren
  ✃ Arbejd systematisk med borgerens indsatsplan
  på hvert opfølgningsmøde.
  ✃ Kig 3 måneder frem i planen og aftal helt konkrete
  indsatser.
  ✃ Kig 6 måneder frem i planen og skitser mulige
  indsatser med et 6-måneders perspektiv.
  ✃ Aftal altid tid og sted for næste møde, inden
  borgeren går hjem.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Jobcenter medarbejdere har et mål I SIN PJECE "PRAKTIK, mens borgeren "bildes ind" I SIN PJECE at han kan få uddannelse, hvis det er det han kan eller vil!!

  Pjecen til borgerne:
  https://star.dk/media/2490/ressourceforloeb-en-vej-til-job-eller-uddannelse.pdf

  Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i den pjece, som BORGEREN får,

  - Hvad sker der i et ressourceforløb?

  Det er dine mål og ønsker for job eller uddannelse,
  sammen med rehabiliteringsteamets
  anbefalinger, der sætter kursen i dit ressourceforløb.
  Dine mål og aktiviteter skrives ind i
  en indsatsplan, som du og din koordinerende
  sagsbehandler laver sammen.

  Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering taler med to tunger.
  En overfor jobcentermedarbejderen, hvor det gøres klart at praktik er målet,
  og en anden til borgeren, hvor uddannelse foregøgles at være en mulighed!

  Istedet fro at følge lovens bogstav, intentioner og hensigter om f.eks

  1: At afklare til førtidspension,
  2. Opkvalificere til og ved uddannelse.
  3. Bevilge Flexjob.
  MV.

  DET ER DYRT FOR ALLE MENNESKELIGT OG ØKONOMISK, AT DER INGEN VALGFRIHED ER I SYSTEMET.
  ØNSKER BURDE EFTERKOMMES ELLER LYTTES TIL FREMFOR TVANG OG PASSIVISERING!

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Et menneskeligt social/arbejdssystem er der hvor mennesket selv kan forme sin skæbne:


  Så simpelt:

  Kan jeg arbejde nu: ja/nej?

  Kan jeg arbejde om 1-2 -3 år: ja/nej?

  Vil jeg uddannes/opkvalificeres?

  Vil jeg arbejde i et flexjob ja/nej?

  Hvordan vil det kunne lykkes?

  Så vil Klinisk funktion, rehabiliteringsplaner og teams, utallige jobcentermedarbejdere, praktiserende læger, psykologer og psykiatere, lovgivere, igen kunne lave noget fornuftigt, og staten spare millarder af kr, som kunne og skal bruges på at forhøje fattiges købekraft og uddannelse mv.

  SYGDOM skal pilles ud af arbejdsmarkedspolitikken, som et styrende redskab.

  Der skal være et redeligt og ordentligt lovkompleks for de syge og for de som ønsker at arbejde, sådan at raske mennesker ikke sygeliggøres for at have en indtægt.

  Idag skal man være jurist for at være klient!

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Økonomisk diskrimination er den nye racediskrimination.


  "Amerika", NATO og EU gør Europa til Haltefanden, og Rusland til Frændeløs
  - med sin del og hersk politik siden 1880´erne .

  Europa uden Rusland og Rusland uden Europa er et Europa, der har ladet sig underligge stærkt skadelige kræfter med store skadelige konsekvenser for fremtidens menneskeudvikling.

  Den økonomiske elite "indfanget" alle etniciteter, inkl. Sydafrika,
  og gjort dem til en del af sin agenda for en ny global diskrimination:
  Den økonomiske diskrimination er den nye legitime menneskelige diskriminerende overlegenhed, det nye overherredømme, hvor ingen kan gemme sig.

  En økonomiske diskrimination, der rækker ind i rettighedssfæren og frihedssfæren.
  En diskrimination, der idag har sit stærkest udgangspunkt fra Amerika.

  Hitler beundrede Nordamerikas eksempel, som et sted, der havde forpligtet sig til på kort tid, at føre krig mod subhumane racer.
  For Hitler var Nordamerika et forbillede på de hvides overherredømme med erobring, myrderier og grundig bortskaffelse af indfødt befolkning.

  Hitler navngav derfor sit eget personlige og pansrede tog : Amerika.

  Idag er den verdensomspændende "nazisme" iklædt neoliberalistiske og neokonservativ forklædning ligeglad med etnicitet, hvor kun den økonomiske dominans og herredømmet over andre mennesker derigennem er afgørende i sin egen selvforstærkende normløse inerti.

  Det er den ulykkelige verden vi former nu.

  Ved hjælp af NATO og EU mv.

  Hitlers tog hed Amerika.
  Fra "Amerika" kører nu et nyt "tog":

  Med usvigelig sikkerhed og et uigennemtrængeligt panser påtvinger "Amerika" hele verden sin tankekontrol i form af dets millardæreres ideologi om kontrol og trang til besiddelse af enhver lille honningkrukke til fordel kun for sig selv.

  "Amerika-Toget" er ikke længere kun et materielt togt, i en mission mod bestemte menneskelige racer. Nu er det også formdannende af det "alment menneskelige" i sin forklædning af nyliberalisme/konservatisme.

  Formdannende på en uhyggelig umenneskelig måde, der fratager almindelige menneskers ret til at tænke, handle og arbejde frit.

  Mennesker skal kun levere "råstof" af tankemæssig og arbejdsmæssig art til at køre det nye "Amerika-Tog" ud over kanten, dybt ned i den egoistiske materialisme.

  "Amerika" tager alle samfundets ædleste institutioner og kampe, som Menneskerettighedsdomstole og klimakampen, inden for vesten, kaprer dem , og gør dem til et "våben" til gavn for sig selv.

  I det nye Amerika-Togs kamp for verdensherredømme vendes alle begreber på hovedet:
  Rettigheder , overhovedet til at være til, bliver til en pligt til drive "Amerika".
  Frihed og demokrati bliver til tvang og diktatur, men under de førstes navne.
  Teknologien bliver brugt til at fængsle os og lænke os til "Amerika", istedet for at sætte vores arbejdsevne fri til at arbejde med kulturen og rettighederne.

  Kulturen bliver reduceret til kun at være en sfære af erhversarbejde, som ikke er til gavn for det almenmenneskelige, men kun tjener "Amerika."

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Lyver Beskæftigelsesbborgmesteren?:Bundgaard, det som borgmesteren henviser til som lovændringer er i de 2 links nedenunder:

  Og det har ikke meget med lovændringer at gøre. Det er implementering af tidligere lovgivning, men ikke ny lovgivning:

  https://www.star.dk/reformer/beskaeftigelsesreformen/implementering/igangvaerende-aktiviteter/

  https://www.star.dk/media/7312/aktivitetskalender-2018_-220518.pdf


  Projekt Uddannelsesambassadører (2016-2018)
  Projektet skal understøtte implementeringen af uddannelsesløftet. Uddannelsesambassadører skal sprede viden omkring uddannelsesløftet og styrke samarbejdet med VEU-centre, uddannelsesinstitutioner, a-kasser samt virksomheder. Formålet er, at flere ufaglærte ledige tager en erhvervsuddannelse og bliver faglærte med henblik på at opnå varig beskæftigelse.

  Projekt Jobrettet samtale bølge 2 (2016-2018)
  Formålet med projekt Jobrettet samtale bølge 2 er, at flere kommuner gennemfører jobrettede samtaler med jobparate kontanthjælpsmodtagere og forsikrede ledige med det mål at få flere i job. For de forsikrede ledige vil der især være fokus på ledige med særlige udfordringer.


  -Altså flere "jobrettede samtaler" og "uddannelsesambassadørere"


  Desuden A-kassenetværksmøde for a-kasse medarbejdere,
  netværksmøde for medarbejdere i jobcentre og a-kasser, teamledere,
  tværgående erfaringgsudveksling:

  -Så Bundgaard, der er ikke tale om lovændringer, men flere penge ind i systemet til at presse folk yderligere,med kurser osv.

  Jeg har ikke kunnet finde de "lovændringer" borgmesteren henviser til?!

  Tværtimod har man brugt 150 mill kr på kompetenceudvikling af Jobcentermedarbejdere!- Til hvad nytte, når cheferne bestemmer at de skalter og valter, som det passer dem!

  så FAKE NEWS er nok ikke forkert et udtryk!

  --------------Eksempler på implementering:

  -Har du erfaring med kollegial feedback? Kunne du tænke dig at give sparring på samtaler til kolleger i andre jobcentre og a-kasser? Så er dette måske en mulighed for dig. Der er i 2018 afsat 4,15 mio. kr. til at oprette et hold af 16 særligt kvalificerede jobkonsulenter (sparringspartnere). Ansøgningsfristen er forlænget til onsdag den 6. juni 2018.-


  Sparringsbesøg til jobcentre og a-kasser om den jobrettede samtale
  -På den baggrund er der afsat 4,2 mio. kr. til frikøb af 16 erfarne jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser, der skal agere som sparringspartnere for kollegaer i andre jobcentre og a-kasser. Sparringspartnerne er udvalgt ud fra, at de har stor erfaring med at afholde jobrettede samtaler i praksis, og at de har hands-on erfaring med kollegial sparring. Derudover modtager sparringspartnerne et opkvalificeringsforløb, der klæder dem på til at yde konkret sparring på samtalerne i jobcentre og a-kasser.-

  Pulje til udbredelse af virksomheders sociale ansvar:
  Formålet med ansøgningspuljen er, at støtte udbredelse af socialt ansvar i virksomheder med henblik på at få udsatte borgere i beskæftigelse. Puljen er på 14,3 mio. kr. og kan søges af virksomheder, organisationer og foreninger.

  Som led i satspuljeaftalen for 2018 er der for perioden 2018-2021 afsat i alt 45 mio. kr. til udbredelse af virksomheders sociale ansvar. I denne ansøgningspulje udmeldes 14,3 mio. kr. for perioden 2018-2019.


  1,0 mio. kr. til udvikling af jobrettede kurser på IT området.

  Formålet med den centrale pulje til en særlig beskæftigelsesindsats er, at støtte analyse-, forsøgs- og udviklingsprojekter, der supplerer den beskæftigelsespolitiske indsats. Den samlede pulje for 2018 udgør 4,2 mio.kr.

  ”Flere skal med” projektet. Alle kommuner har mulighed for at ansøge om tilskud til deltagelse i ambassadørkorpset.
  Som led i aftale om satspuljen for 2017 blev der afsat 10 mio. kr. til opkvalificering af ledelse og medarbejdere på landets jobcentre i tilknytning til projekt (”Flere skal med” – internt link). Midlerne er afsat på finanslovens § 17.59.21.80.

  Opkvalificeringen udmøntes dels via centrale kurser, hvor der er afsat 3,0 mio. kr. og lokalt tilrettelagte opkvalificeringsaktiviteter, hvor der er afsat 5,3 mio.kr. og dels via etablering af et ambassadørkorps, hvor der er afsat 1,5 mio. kr. for projekterne i ”Flere skal med”.


  osv osv osv,

  Det er hvad de gør med VORES PENGE fra satspuljerne!

 • Anmeld

  J. Jensen

  Jørgen Sørensen

  Det er helt ok at være kommunist, og være åben om det.
  Vi er dog nnogen, der sagten kan erindre levevilkårerne og tvangsmidlerne under et sådan regime, og så kan det ellers nok være at din sociale indignation klinker hult

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J. Jensen - alt er ok bare man kan huske

  J. Jensen

  Det er såmænd også OK at være Radikal venstre og tilhænger af ultra kaptalismen her glemmer man ikke nemt de krige og undertryggelse og slave og tvangsarbejde der skete i sloganet om at det er fint at udnytte andre
  I 2012 var de gode kapitaliser som EU er at anbefale dratisiske nedskærringer på bl.a. førtidspensionister, ældre, ledige og unge med flere
  Samtidig blev der givet store skattelettelser til de rigeste
  Det er også ok for mig at spille humane uden at være det.
  Der er så så meget der ok ikke og heldigvis er der nogen med en god hukommelse

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Og det er mig, der har ulejliget mig med at sende dig indholdet af finanspagten, og så må man bare konstatere, at du ikke har gidet læse i den. Spildte ord på BalleLars.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J. Jensen

  Finanspakken hviler på en folkeretlige aftalegrundlag.
  Formålet med finanspakken er bl.a. at samordne EU -.landes finanspolitik og at lande ikke må have et stort underskud på driftsbudgettet.
  Det meget benyttede rpderum strammet fra bl.a. nedskærringer på det sociale område og som de borgerlige partiet ikke lægger skjul på skal bruges på skattelettelser og militær oprustning.
  Det sige akt om den sociale ansvarlighed hos de borgerlige
  .
  Den er bestemt ikke bedre i EU kommissionens anbefalinger - som i øvrigt er embedsmænd der skal fremme EU og stadigvæk ikke folkevalgt

  Jeg undrer mig over at du ser kommunister alle vejen og ville formentlig havde været en god håndlanger for den amerikanske højrefløj jagt på kommunisterne fra 1947

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Så er vi komme så langt, at du nu erkender at finanspagten er en fælles aftale, der skal sikre en holdbar økonomi. At det inden for den aftalte ramme er de enkelte regeringers ansvar at tilrettelægger deres budgetter, hvilket sikre at skruppelløse politikere ikke længere har mulighed for at snolde pengene op, sådan som det f. eks skete, da den tidligere Venstreledet regering og deres støtte parti kørte landet i sænk.
  En vej man kan anvende er at opkræve færre skatter og give håndværkerfradrag og afgiftnedsættelser på de dyre biler og istedet hæve afgiften på de små biler og spare på velfærden for at få budgettet i den rette balance.
  Skulle man derimod arvikle et underskud på 100 milliarder og samtidig sætte gang i væksten var det om at holde tungen lige i munden, når man samtidig ønskede, at trække de dårligst stillede ud af fattigdommen, sådan som den tidligere socialdemokratiske ledet regering under HTS gjorde det.
  Nu hvor vi er enige, så kunne du måske lukke ned for de indøvede paroler.
  Kommisærerne er udpeget af de folkevalgte regeringer til at varetage deres og landets interesser. Det ved vælgerne når de stemmer. Det er derfor at Løkke har et dilemma. Han kan pt ikke udpege sig selv fordi folketingsvalget kommer før EU valget. Så vil man alene af den grund undgå, at han skal besætter den næste kommissærpost, så skal man slet ikke stemme borgerligt.
  Nej jeg ser bestemt ikke kommunister alle vegne for så mange er der ikke, men om det fåtal der er ved man er yderste vedholdende i deres tro

 • Anmeld

  Kim Nielden

  J. Jensen -EU er med til at smadder solidariten og socialansvarlighed, og det vil sige i den sidste ende velfærdsstaten

  Eu - kommissionen hviler ikke på et folkeligt mandat og det gælder uanset hvormange gange og hvor længe du skriver det modsatte
  Den økonomisk politik som EU hat traktat - fæstet og den lyse blå regeringen kørte ud til det rabiate er baseret på den mest yderlige gående liberale økonomisk politik - Freemanns økonomisk teorie.
  Hvis den økononomiske politik også gjaldt og blev praktiseret også i USA så havde verdenen aldrig kommet på fode igen -
  Hvis USA ikke fortsat førte en økonomisk politik baseret på keynes så ville USA havde trukket deres økonomi op, som bl.a. Danmark har haft fordel af

  Det lyder som en morsomhed at den lyseblå regering ikke alene ville men også fik trukket de fattige ud af deres levesituation - er undskyld noget sludder.
  For det første er det bestemt ikke den lyse blå regerings fortjeneste at der er kommet et økonomisk opsving
  For det andet oplevede alle dem der lever af en overførselsydelse nedsærrekser og forringelser af deres levevilkår med den konsekvens at der kom og komme flere til den i forvejen gruppe fattige og hjemløse, hvilket er en skandale og som S og SF skulle skamme sig over.
  Samtidig blev der givet store stattelettelser til den rigeste del af befolkningen der i forvejen have lagt en afstand fra middelklassen og havde den "positive " effekt, at uligheden i forhold til de økonomiske i vort samfund blev mere tydeligt og markant.
  Helle Thorning og Bjarne Courdan kunne havde begået sig fint i konservativt eller hos Venste - det siger jo meget om Socialdemokratiet der engang ville have en demoktatisk socialistisk samfund, endte med at stemme på leder, der bestemt ikke beskyldes for at være socialister.
  Radikale venstre har i efterkrigstiden været et socialt liberal politiske parti, der i handling efter medlemskabet af EU illiminere det sociale.
  Radikale taler meget om flygning og med rette kritisere den meget nedladende og hårde retorik over for udlændinge, men når det gælder økonomisk svagtstillede etniske danske statsborger og herboende udlændinge er de Radikale fuldstændig kolde over.
  Det kan skyldes at den meget tale om integration af udlændinge i samfundet medfører lovgivningen der kun ramme de dårligste stillede og i virkeligheden virker som socialt diskriminering.
  Det er både tankevækkende og bekymrende er det partier der var med til at skabe velfærdssamfundet som enten på grund af forblindelse af det udemokratisk EU eller om der er en negativ eller pro holdning til udlændinge er i stand til at sætte deres solidaritet og socialt ansvarlig over styr - kort sagt de er med til at undergrave den velfærdsstat, som tidligere generationer i form af hårdt slid og afsavn skabte.
  Derfor er det barokt at kunne læse historier om at en 93 årige kvinde ikke få hjemmehjælp, at der har været tale om ældre mennesker, der har siddet i deres egen afføring hele dagen eller noget af det kommunal mad til ældre, man føler, at man ikke kan være bekendt at servere for sine kæledyr.
  Kritikken falder på den lyse blå regering der havde mere omsorg for de rigeste økonomi og har opgivet at føre en selvstændigt økonomisk politik