V-ordfører: For blød tilgang til ghettoproblemerne

INTERVIEW: Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, savner en mere håndfast tilgang til problemerne i landets ghettoer. Der skal blandt andet mere politi og en større social indsats til, forklarer ordføreren i et interview om de udsatte boligområder.
Tyson W. Lyall

På mange områder er vi pragmatiske, men vi er heller ikke bange for at tage hånd om problemerne. Vi kalder en spade for en spade. Jeg oplever, at regeringspartierne omvendt er lidt bange for at tage fat, hvor det gør ondt

Louise Schack Elholm (V)
Boligordfører
60-70 personers stormløb mod en skadestue i Odense i sidste uge har igen for alvor sparket døren ind til debatten om de såkaldte ghettoområder i Danmark.

På et rummeligt kontor på Christiansborg, et par kilometer fra den nærmeste officielle ghetto - Blågården på Nørrebro, sidder Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, og følger engageret med i de aktuelle uroligheder i Odense-bydelen Vollsmose.

Med boligminister Carsten Hansen (S) kørende på TV2 News i baggrunden danner det et oplagt bagtæppe for en snak om de aktuelle ghetto-problemer i Danmark.

Samtidig med at den konkrete sag fra Vollsmose har skabt fokus på problemerne, så skal den såkaldte ghettoliste, der udpeger og definerer de enkelte områder, nemlig også til forhandling i det kommende folketingsår.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00