Vigtige muslimske nuancer

KLUMMEN: Det er yderst positivt, at flere og flere muslimer lægger afstand til imamerne og Islamisk Trossamfunds konfrontationskurs. Imamerne har vist sig helt ude af stand til at skabe en dialog, skriver Erik Holstein fra Altinget/Integration
Erik Holstein

Fremover bør danske ministre, borgmestre, undervisere og sagsbehandlere kun mødes med imamerne i rent religiøse sager

Erik Holstein
Redaktør af Altinget/Integration
DET KAN GODT VÆRE, de er imod profettegningerne. Det også godt være, de ikke bryder sig om tonen i den danske udlændingedebat. Det kan endda være, at de anser Danmark som et land, der diskriminerer indvandrere. Men de har én ting til fælles: De vil ikke repræsenteres af imamerne fra Islamisk Trossamfund.

Afstandtagen fra de allestedsnærværende imamer er kendetegnende for de 49 herboende muslimer, som Jyllands-Posten mandag bragte som modvægt mod imamernes dominans i debatten. Jyllands-Posten bragte artiklen i Jesu-genkomst typer - over tre sider inklusive hele forsiden – men der er nu også tale om en ganske bemærkelsesværdig markering.

For denne gang er det ikke ”kun” Naser Khader, der taler imamerne midt imod. Det er en langt større gruppe af muslimerne, der understreger, at imamerne ikke taler på deres vegne.

DET ER EN BROGET GRUPPE – lige fra Rabih Azad-Ahmad, formand for Multikulturel Forening i Århus til Muharrem Aydas, leder af tv-stationen Etnic.dk. Rabih Azad-Ahmad har af religiøse årsager været i front mod Jyllands-Postens profettegninger, mens Muharrem Aydas er kendt for at have et yderst afslappet forhold til religion.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00