Ledig kapacitet til hjertepatienter

NYHED: Cheflæge ved HjerteCenterVarde undrer sig over voksende ventelister på hjerteområdet.
Maria Dalby

Jeg frygter, at det bliver de svageste og mest syge patienter, der kommer i klemme. De patienter, der ikke kræver ordentlig rådgivning om deres rettigheder. F.eks. de hårdest ramte hjerte- og kræftpatienter, der fejlagtigt tror, at deres rettigheder også er suspenderet. Jeg håber meget, at regeringen er opmærksom på, at her ligger en stor informationsopgave, som varetages bedst af andre end regionerne - og privathospitalerne for den sags skyld.

Ricardo Sanchez
Cheflæge
Der er noget, der ikke helt stemmer i Region Midtjylland. Det mener cheflæge Ricardo Sanchez, der ikke forstår sundhedsdirektør Leif Vestergaards udtalelser i Altinget|Sundhed tirsdag.

"Selvom Folketinget suspenderer behandlingsgarantien, så gælder de særlige ventetider på hjerteområdet stadig. Det vil sige ventetider på 2, 3 og 5 uger for særlige diagnoser. Det har ministeriet sort på hvidt slået fast over for vores brancheforening - og derfor gælder de rettigheder selvfølgelig også patienter i Region Midtjylland," siger Ricardo Sanchez.

Kun 14 dage
Han kan især ikke forstå, at suspenderingen af det udvidede frie valg blev vedtaget for at hjælpe regionerne med at få de mest syge behandlet først. Det er netop hjertepatienterne, som ikke behøver at vente mere end 14 dage på behandling på privathospitalet.

"Som læge må man undre sig: Suspensionen af behandlingsgarantien blev solgt på, at der skulle nedbringes en ventetidspukkel, ved at det offentlige og private udnyttede den fulde kapacitet til patienternes bedste," siger han.

0:000:00