Nyt debatpanel på Altinget|Sundhed

NYHED: Et nyt debatpanel skal prøve kræfter med spørgsmål som - Hvordan skaffer vi nok læger? Hvad er den rigtige forebyggelsesstrategi? Og skal dårlig service belønnes med endnu dårligere service?
Altinget|Sundhed præsenterer et nyt debatpanel, der forhåbentlig vil give debat helt ind i Folketingssalen.
Altinget|Sundhed præsenterer et nyt debatpanel, der forhåbentlig vil give debat helt ind i Folketingssalen.Foto: Henrik/Altinget.dk
Maria Dalby
Her på kanten til efteråret har vi givet pennen til et nyt debatpanel, der vil tage hul på de sundhedspolitiske diskussioner og sparke til de gængse meninger på Christiansborg.

Der er nok at tage fat på i et travlt efterår, der blandt andet byder på anbefalingerne fra Praksiskommissionen, nedtælling til Forebyggelseskommissionens anbefalinger og igangsættelse af pakkeforløbene på hjerteområdet.

CEPOS-konsulent Michael O. Appel har arbejdet med sundhedsøkonomi i bl.a. Sundhedsministeriet, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Institut for Sundhedstjenesteforskning, og Socialdemokraternes Analyse- og informationsafdeling på Christiansborg. Han lægger ud ved at stille spørgsmål til varetagelsen af det frie valg i sundhedsvæsnet.

Tandlægeforeningens formand, Susanne Andersen, har været formand for foreningen siden 2005 og sætter en ære i at tale om forebyggelse og forsøge at give tandlægernes erfaringer med netop forebyggelse videre, så politikerne ikke behøver genopfinde den dybe tallerken:

Viceadm. direktør i Lif Henrik Vestergaard vil også komme med gode bud på sundhedstænkning, som forhåbentlig kan sætte gang i debatten blandt sundhedsaktørerne. Henrik Vestergaard blev viceadm. direktør i begyndelsen af august, og var tidligere chefkonsulent ved Lif.

Karl Bornhøft er SF's sundhedsordfører, og han vil forsøge at komme med så velkvalificerede sundhedsudspil, så regeringen får lyst til at gøre det til sin egen politik. Især folkesundhed står Karl Bornhøfts hjerte nær, og de mange erfaringer som medlem af Region Nordjylland vil helt sikkert blive delt med Altinget|Sundheds læsere.

Den sidste deltager er Michael Dupont, formand for de praktiserende lægers organisation (PLO). Han vil helt sikkert blande sig i efterårets debat om lægernes rolle i fremtidens sundhedsvæsen. Han har siden 2003 været formand for de praktiserende læger og sidder med i Praksiskommissionen.

Alt i alt har vi fået sat et debatpanel sammen, som forhåbentlig vil løfte sundhedsdebatten her på portalen og give gode bud på den fremtidige sundhedspolitik.

God læselyst.

0:000:00