Midtjylland bruger flere penge på privathospitaler

NYHED: Region Midtjylland overholder loven og henviser langt flere patienter til behandling på private klinikker og hospitaler.
Maria Dalby
Regionerne står i kø for at bebude deres uskyld, efter flere medier har sat fokus på ventetiderne til hjertebehandling. Privathospitalerne har fremført en påstand om, at regionerne allerede på nuværende tidspunkt er begyndt at stoppe henvisningen af patienter til privathospitalerne. Men nu fremlægger flere regioner tal, der viser, at aktiviteten er stigende.

For Region Midtjylland gælder det, at de har private regninger for ca. 210 mio. kr. Det er 56 mio. kr. mere end i 2007.

Hjertepatienter venter
Problemet er opstået, fordi regeringen og Danske Regioner efter strejken i sundhedsvæsnet har indgået aftale om at suspendere det udvidede frie valg. Men nu frygter flere privathospitaler, at regionerne har taget forskud på suspenderingen og stoppet med at henvise patienterne.

"Region Midtjylland overholder loven, vi henviser langt flere patienter og har stærkt stigende udgifter til behandling på private klinikker og hospitaler," skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

I 2007 henviste regionen 1265 patienter til behandling i den private sektor som følge af loven om udvidet frit sygehusvalg. I år har Region Midtjylland henvist 2338 eller næsten dobbelt så mange patienter.

Dokumentation

 

Antal patienter henvist via udv. frit valg til HjerteCenter Varde

Region Midtjylland juli-sept. 2007 og 2008

Måned

2007

2008

Juli

19

7

August

29

27

September*

29

14*

Kilde: Region Midtjyllands patientkontor

 

*Medio sept. 2008

 

 

    

 

Oven i tabellens oplysninger kommer et ukendt antal patienter, som er henvist direkte fra hospitalerne til behandling i Varde.

 


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00