S: Lad sygehuse sælge medicin

FINANSLOV: Staten kan spare en halv milliard årligt ved en medicinreform. Samtidig sikres patienter lavere medicinpriser, fastslår S i sit finanslovsforslag.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Apotekerne har en ret lav fortjeneste på medicin på mellem 25 og 30 procent. Derfor er potentialet grundlæggende ikke voldsomt stort.

Kjeld Møller Pedersen
Sundhedsøkonom, SDU
Fakta

Det skriver S om medicinreformen:  

Vi skal have et sundhedsvæsen i verdensklasse. Ikke desto mindre skal vi hele tiden sørge for, at vi som samfund får mest muligt ud af de ressourcer, vi bruger. Derfor foreslår Socialdemokraterne en reform af medicinområdet, der sikrer sygehusene adgang til at sælge medicin til patienter - og samtidig sikrer, at det danske sundhedsvæsen bruger de billigste medicinprodukter, hvor der ikke er lægefaglige grunde til at vælge et dyrere produkt. En sådan reform forventes at kunne spare det offentlige for ca. 0,5 mia. kr.

Billigere medicin til patienterne og en årlig statslig besparelse på en halv milliard. Det vil Socialdemokraterne sikre ved en medicinreform på sygehusområdet.

En del af besparelsen skal sikres ved, at lægerne i langt højere grad end i dag overholder de rekommendations-lister til medicin, som de faglige selskaber har udpeget til at være de billigste.

Listerne skal sikre, at lægerne vælger de billigst mulige præparater i forhold til den ønskede virkning.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00