Millioner til Aktiv Højskole for demente

KORT NYT: Alzheimerforeningen har fået støtte fra Socialministeriet og Trygfonden til et fireårigt højskoleprojekt for mennesker med en demenssygdom.

Alzheimerforeningen kan nu tilbyde mennesker med en demenssygdom et skræddersyet højskolekursus. Kurserne, der arrangeres i samarbejde med højskoler og lokale ildsjæle, henvender sig især til yngre og tidligt diagnosticerede. Alzheimerforeningen imødekommer dermed et stort behov for målrettede aktiviteter til de mange tusinde, der hvert år får stillet en demensdiagnose.

Dette fortæller Alzheimerforeningen i en pressemeddelelse.

Første kursus til november 2010
I løbet af projektets fireårige periode, vil der blive arrangeret højskolekurser i hver af de fem regioner i Danmark. Målet er, at der hvert år arrangeres mindst ét højskolekursus for mennesker med en demenssygdom i hver region. Første højskoleophold bliver i november 2010 på Brandbjerg Højskole ved Vejle. Deltagerne vil især blive rekrutteret fra Fyn og Sønderjylland, men demente fra andre regioner kan også ansøge. Ansøgningsfristen er 1. oktober, og jo tidligere man tilmelder sig, desto større chance er der for at komme med.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00