30 mio. kr. til forskning i rehabilitering

KORT NYT: Kræftens Bekæmpelse og Novo Nordisk Fonden udbyder sammen 30 mio. kr. til ny forskning i rehabilitering af kræftpatienter.
Tyson W. Lyall

I dag lever omkring 210.000 danskere videre efter at have fået en kræftdiagnose, og det tal stiger løbende. Kræftens Bekæmpelse og Novo Nordisk Fonden har sammen udbudt 30 mio. kr. til en workshop med deltagelse af 50 forskere, klinikere, beslutningstagere og patienter, der skal udpege behovet hos patienter, der har overlevet en kræftdiagnose.

Mange patienter oplever nemlig efterfølgende konsekvenser af deres sygdom. En ny undersøgelse viser således, at 74 procent af danske kræftpatienter får mindst et symptom eller problem som følgevirkning af sygdommen. Formanden for Kræftens Bekæmpelse, Frede Olesen, betegner området som et yderst vigtigt forskningsområde.

"Der er meget stort behov for løbende at vurdere behovet for rehabilitering og afprøve metoder til at afhjælpe problemerne. Det er også nødvendigt at få belyst, hvordan man bedst organiserer rehabiliteringen kommunerne og regionerne imellem. Det kræver en seriøs forskningsvirksomhed," udtaler Frede Olesen i en pressemeddelelse.

0:000:00