Bent Hansen: Finansministeriet skal lære at elske værdibaseret styring

STYRING: Læger og regioner er enige om, at tiden er løbet fra et ensidigt fokus på aktivitet i styringen af sygehusvæsenet. Men Finansministeriet skal også være tryg ved, at værdibaseret styring ikke underminerer sundhedsvæsenets økonomi, mener Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Både medarbejderne på gulvet og Finansministeriets embedsmænd skal være med på ideen om, at værdibaseret styring er vejen frem for sundhedsvæsenet, mener Bent Hansen. (Arkivfoto)
Både medarbejderne på gulvet og Finansministeriets embedsmænd skal være med på ideen om, at værdibaseret styring er vejen frem for sundhedsvæsenet, mener Bent Hansen. (Arkivfoto)Foto: /ritzau/Henning Bagger
Lise-Lotte Skjoldan

Patienten i centrum for behandlingen og kvalitet frem for kvantitet er slagord, som alle kan blive enige om.

Men hvis værdibaseret styring skal være en succes, skal regnedrengene i Finansministeriet også kunne se fidusen i det. Og det kræver en fortælling om, at værdibaseret styring og overholdelse af de økonomiske rammer kan gå hånd i hånd, mener Bent Hansen, formand for Danske Regioner

"Den allerstørste udfordring er, at Finansministeriet skal forstå, at den her dagsorden ikke handler om, at der skal åbnes for alle økonomiske sluser. For det slipper vi ikke af sted med," sagde Bent Hansen på en konference om netop værdibaseret styring, arrangeret af Lægeforeningen og Danske Regioner.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00