Bundsgaard om kriseledelse i en coronatid: Vi har endnu ikke været uenige med de statslige myndigheder

INTERVIEW: Da covid-19-smitten igen begyndte at stige i Aarhus trådte de nationale sundhedsmyndigheder helt tæt ind i på den lokale kriseledelse. Det har ifølge byens borgmester sikret en effektiv hjælp, særligt når svære beslutninger skulle træffes.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) har samarbejdet endnu mere tæt end tidligere med de statslige sundhedsmyndigheder under de seneste ugers lokale covid-19-opblomstring.
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) har samarbejdet endnu mere tæt end tidligere med de statslige sundhedsmyndigheder under de seneste ugers lokale covid-19-opblomstring.Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Festugen blev aflyst og forberedelserne til budgetforhandlingerne skudt til hjørne, da coronasmitten i starten af august pludselig begyndt at brede i Aarhus.

Udviklingen fik de rød lamper til at blinke hos de nationale sundhedsmyndigheder, og på rådhuset overgik man igen til en centralt koordineret kriseledelse med daglige møder.

Hovedparten af rådhusets øvrige ansatte genoptog hjemmearbejdet og de virtuelle møder, mens de fem rådmænd og borgmester Jacob Bundsgaard (S) fik streget alle borgernære møder ud i kalenderen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00