Christian Freitag om at springe ud som folketingskandidat: "Jeg er klar over, at nu vil jeg blive opfattet som andet end kun læge.”

"Efter min egen sygdom er min motivation for at tage medansvar for velfærdssamfundet blevet endnu større," siger Christian Freitag, som i sidste uge blev valgt som konservativ folketingskandidat. Som tidligere lægeformand er Freitag godt bekendt med livets gang på Slotsholmen, men lokalpolitik er nyt land, fortæller han.

Placeholder image
"Jeg mener ikke, at jeg har fået særbehandling, fordi jeg er læge, men jeg har haft gode forudsætninger for at forstå systemet og mit forløb," siger Christian Freitag, der har været igennem et barsk kræftforløb. Nu vil den 56-årige almenmediciner i Folketinget for Det Konservative Folkeparti.

Meningsmålingerne har længe bevæget sig én vej, når det kommer til Det Konservative Folkeparti: Op. Alt tyder derfor på, at der efter et kommende valg vil være flere konservative på Christiansborg.

Hvordan de fordeler sig geografisk, er det dog endnu svært at spå om. Dermed går Christian Freitag ind til en uvis fremtid, efter den tidligere PLO-formand i sidste uge blev valgt som folketingskandidat i Slagelse.