Dagens podcast: Betyder det historiske løft til sundhedsområdet så flere sygeplejersker?

AJOUR: Socialdemokratiet sagde under valgkampen, at de ville ansætte 1000 nye sygeplejersker, hvis de kom til magten. Sker det nu, når sundhedsvæsnet har fået halvanden milliard? Eller bliver den spist af udgifter til de ældre?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Sundhedsområdet får det største løft siden finanskrisen, fortalte Danske Regioners formand, Stephanie Lose (V), da økonomiaftalen for regionerne onsdag blev præsenteret.

Finansministeriet og regionernes formand forhandlede sig frem til at tilføre halvanden milliard ekstra til sundhedsområdet.

Kritikken fra aktørerne har over den seneste periode da heller ikke være til at tage fejl af. Sygeplejerskerne og lægerne er spændt hårdt for.

Kommer det så til at ændre sig med den nye økonomiaftale? Går alle pengene til det stigende antal ældre, der kommer i landet?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor sundhedsredaktør Signe Løntoft er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Politisk stuegang: Regeringen vil have alt for meget med i psykiatriplan Politisk stuegang: Regeringen vil have alt for meget med i psykiatriplan Næste artikel Dagens podcast: Hvis cigaretterne bliver ti kroner dyrere, gavner det mest statskassen Dagens podcast: Hvis cigaretterne bliver ti kroner dyrere, gavner det mest statskassen
KL og regionerne blander blod i fælles udspil

KL og regionerne blander blod i fælles udspil

ANALYSE: KL og Danske Regioner skriver historie med deres fælles udspil til, hvordan regeringen med en kommende sundhedsaftale skal sikre bedre sammenhæng mellem sygehuse, kommuner og almen praksis. De 12 pejlemærker er ikke færdige løsninger, men skitserer blandt andet samarbejdet rundt om de 21 akutsygehuse.