Dagens podcast: Hvis cigaretterne bliver ti kroner dyrere, gavner det mest statskassen

AJOUR: Regeringen vil hæve cigaretpriserne med ti kroner. Men det er for slapt, for det gavner mest statskassen og kun få vil stoppe med at ryge, lyder kritikken.*

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Under valget var et af de centrale temaer, hvorvidt cigaretpriserne skulle hæves – og i så fald med hvor meget.

Nu foreslår regeringen at hæve prisen med ti kroner, men det er en kynisk prisstigning, mener kritikerne, fordi lige præcis det niveau mest muligt ekstra i statskassen.

Derfor kan der være et flertal uden om regeringen på vej, for flere partier på Christiansborg ønsker en højere prisstigning.

Hvad er op og ned i den sag? Og hvilke hensyn står Mette Frederiksen over for, når hun skal fastlægge partilinjen?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor Signe Løntoft, Altingets sundhedsredaktør, er gæst.

Note: Podcasten er optaget, før regeringen fremlagde sit endelige forslag. Programmet er i stedet baseret på et internt regeringsnotat, Altinget er i besiddelse af, som viste, at regeringen var på vej med et forslag om at hæve prisen med ti kroner.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

* I den oprindelige rubrik og underrubrik stod der, at en tobakspris på 50 kroner "kun gavner statskassen". Det ikke korrekt, og det beklager vi. Vi har rettet det til, at det mest gavner statskassen, fordi indtægten topper ved 50 kroner, mens kun få stopper med at ryge.

Forrige artikel Dagens podcast: Betyder det historiske løft til sundhedsområdet så flere sygeplejersker? Dagens podcast: Betyder det historiske løft til sundhedsområdet så flere sygeplejersker? Næste artikel Politisk Stuegang: Wammens milliongave til Aarhus Universitetshospital skaber flere problemer, end den løser Politisk Stuegang: Wammens milliongave til Aarhus Universitetshospital skaber flere problemer, end den løser