Danmarks politiske hotel åbnet i Folkemødets hjemby

ÅBNING: Det hæderkronede Grønbechs Hotel fra 1901 midt i Folkemøde-byen Allinge åbnede i dag officielt med en reception for 60 gæster.

Åbningsreception på Grønbechs Hotel i dag.
Åbningsreception på Grønbechs Hotel i dag.Foto: Oskar Herrik Nielsen/Altinget.dk
Redaktionen

Danmarks politiske hotel, kaldes Allinges gamle turistcentrum Grønbechs Hotel fra 1901. Netavisen Altinget har overtaget det for at skabe et samlingssted for abonnenter under de årlige, stærkt voksende folkemøder.

"Vi er ikke så politiske, at det gør noget. Man kan også komme hér om sommeren med sine børn og holde ferie midt i et af Danmarks tre mest attraktive områder for kystturisme. Og det siger jo ikke så lidt i et land med så megen kystlinje," sagde Altingets udgiver Rasmus Nielsen ved åbningen.

"Men det politiske tema med hotelværelser opkaldt efter statsministre gennem Danmarkshistorien giver en sjov og konceptmæssig ramme om stedet, der også tilbyder sig som konferencehotel.. Den første konference for en af vores store abonnenter holdes i august, når sommerferien går på hæld," fortalte han.

Omkring 60 mennesker havde fundet vejen forbi hotelåbningen, herunder repræsentanter for Bornholms Erhvervsfond og Sparbo Finans A/S, der begge har ydet lån til ombygningen, fordi den forbedrer standarden af bornholmske hotelværelser.

Køkkenpersonalet gør klar til at servere for gæsterne til Folkemødet 2015.
Køkkenpersonalet gør klar til at servere for gæsterne til Folkemødet 2015. Foto: Oskar Herrik Nielsen/Altinget.dk
Haveteatret under Folkemødet 2015.
Haveteatret under Folkemødet 2015. Foto: Oskar Herrik Nielsen/Altinget

Grønbechs Hotel rummer nu 45 sengepladser fordelt på 23 værelser, alle med bad. Der er mødefaciliteter med AV samt et professionelt køkken, der netop har fået en glad smiley af Fødevarestyrelsen. Hotelombygningen med såkaldt ABA-anlæg er ligeledes godkendt af brandmyndigheden og kommunen. Den bornholmske arkitekt Sean Claxton har forestået moderniseringen, assisteret af lokale håndværkere.

Værelserne udlejes under folkemøderne helt overvejende til abonnenter, der holder debatmøder og lignende på hotellet. Det råder over Haveteatret, en udendørs mini-amfiscene med plads til 150 stående og siddende tilhørere, Spisestuen med plads til 70 tilhørere, Samtaleværelset med plads til 20 spisende gæster eller 40 tilhørere i en biografopstilling samt Øltinget, hvor 20-30 tilhørere kan samles om en mere uformel debat.

Indgangen til Grønbechs Hotel ved havnen i Allinge på Bornholm.
Indgangen til Grønbechs Hotel ved havnen i Allinge på Bornholm. Foto: Altinget.dk

Blandt arrangører på Danmarks politiske hotel under Folkemødet i år var De Samvirkende Købmænd, DJØF, WeShelter, DR og HORESTA.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

0:000:00