Dansk Epilepsiforening vil have hash-forsøg

HASH-FORSØG: Dansk Epilepsiforening opfordrer politikerne til at undersøge mulighederne for at lave forsøg med hash-behandling af epilepsipatienter.
De mellem 35.000-55.000 danskere, der i dag lider af epilepsi, skal have mulighed for at kunne få behandling med hash i fremtiden.

Det mener Dansk Epilepsiforeningen, der nu vil have politikerne til at se på mulighederne for at igangsætte forsøg med hash til de mange patienter, der ikke kan gøres anfaldsfri. 
 
"Det er oplagt, at man laver kontrollerede danske forsøg, så man finder ud af, om det er en behandlingsmulighed, der kan tilbydes visse grupper af danske epilepsipatienter," siger Dansk Epilepsiforenings landsformand, Lone Nørager Kristensen, i en pressemeddelelse.
 
Engelske epilepsipatienter får hash
I England har man i de senere år gennemført en række forsøg på dyr. Det har givet positive resultater, og i år er man nu klar til at starte en forsøgsordning med hash til epilepsipatienter.

Og det er den udvikling som Dansk Epilepsiforening gerne så, at Danmark også blev en del af. 
 
"Så længe der er personer med epilepsi, som ikke kan gøres anfaldsfri, er det nødvendigt, at man forsøger at finde nye og flere behandlingstilbud," siger Lone Nørager Kristensen.
 
Hun tror, at nogle automatisk vil være skeptiske, fordi der er tale om hash.
 
"Det er vigtigt at slå fast, at det er dele af planten, der hverken er euforiserende eller vanedannende, man udvinder til medicinsk brug," siger landsformanden. 
 
Frygt for selvmedicinering med hash 
Epilepsiforeningen frygter, at nogle patienter i dag selvmedicinerer sig med hjemmedyrket hash for at undgå anfald. 

"Vi advarer altid folk mod selv at pille ved deres medicinering, ligesom folk ikke bør presses ud i at gøre ulovligheder eller sidde og være skæve i et hjemmedyrket forsøg på at mindske deres epilepsianfald. Lad os få lavet kontrollerede undersøgelser, der viser, om en del af planten kan udvindes til medicinsk behandling af visse epilepsipatienter," siger Lone Nørager Kristensen. 

I Danmark har man siden 2011 brugt canabis-præperatet Sanex til personer med Sclerose. 

 

0:000:00