Dansk hovedpineforsker modtager amerikansk hæderspris

Overlæge ved Dansk Hovedpinecenter ved Rigshospitalet og Glostrup Hospital Lars Bendtsen modtager en pris for årets bedste forskningsresultat af den amerikanske hovedpineforening National Headache Foundation.  

Ved foreningens årlige kongres i Newport Beach i Californien blev en forskningsartikel af den danske læge og hovedpineforsker, Lars Bendtsen, udnævnt til det bedste forskningsresultat i 2014, fremgår det af en pressemeddelelse. 
Udnævnelsen til "Seymond Diamond, M.D. Lectureship for 2015" får han for en artikel i tidsskriftet "Cephalalgia", hvor han og en række koleger beskriver et projekt, hvor de i seks forskellige lande har behandlet patienter for hovedpine som følge af overforbug af medicin. Forskerne opnåede positive resultater, hvor 90 procent af patienterne blev kureret for deres overforbug af hovedpinemedicin, og halvdelen af patienterne opnåede en forbedret livskvalitet efter seks måneder, fremgår det i pressemeddelelsen. 

Lars Bendtsen har arbejdet med hovedpineforskning siden 1991 og er forfatter til over 130 publikationer og bogkapitler om emnet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00