Den nye velfærdsklemme og et uhyggeligt scenarie: Det skal du tage med fra kommunaløkonomisk forum

Under overskrifter om arbejdskraft og budgetsamarbejde bød årets kommunaløkonomiske forum på diskussioner om svære emner som ’humankapital sammensætning’, koordinationsudfordringer samt et ’uhyggeligt’ perspektiv for ældreplejen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) og KL-formand Jacob Bundsgaard (S) talte mere om arbejdskraft end om penge, da de traditionen tro mødtes til debat ved KL's årlige kommunaløkonomiske forum.
Finansminister Nicolai Wammen (S) og KL-formand Jacob Bundsgaard (S) talte mere om arbejdskraft end om penge, da de traditionen tro mødtes til debat ved KL's årlige kommunaløkonomiske forum. Foto: Lars Horn / Baghuset (www.baghuset.dk),
Kim Rosenkilde

Krav om flere penge til de kommunerne glimrede ved sit fravær, da KL torsdag afholdt en kondenseret online version af det årlige kommunaløkonomiske forum.

I stedet var blikket for kommunernes mange økonomiansvarlige embedsmænd og politikere rettet mod udfordringen med at sikre mere arbejdskraft til samfundet generelt og den offentlige sektor og kommunerne i særdeleshed.