DF stemmer imod regeringen i strid om produktivitetskrav

ØKONOMI: Dansk Folkeparti vil stemme for Enhedslistens beslutningsforslag, der opfordrer regeringen til en straks-skrotning af produktivitetskravene på sygehusene. Men der er ingen konsekvens, hvis regeringen ikke følger opfordringen, erkender DF. S støtter regeringen.

Enhedslistens finansordfører, Stine Brix, kritiserer blandt andet Dansk Folkeparti for at køre et dobbeltspil om produktivitetskravet.
Enhedslistens finansordfører, Stine Brix, kritiserer blandt andet Dansk Folkeparti for at køre et dobbeltspil om produktivitetskravet.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Striden om sygehuses produktivitetskrav fortsætter i Folketingssalen. I dag, onsdag, behandler Folketinget Enhedslistens beslutningsforslag, der opfordrer regeringen til allerede i 2018 at droppe det årlige 2-procents produktivitetskrav på regionernes sygehuse.

Dansk Folkeparti, regeringens parlamentariske grundlag og største parti i blå blok, vil stemme for beslutningsforslaget og dermed imod regeringen.

Enhedslistens forslag står til at få støtte fra hele oppositionen med Socialdemokraterne som den markante undtagelse. Dermed er der ikke flertal for beslutningsforslaget, trods støtten fra Dansk Folkeparti.

Dokumentation

Produktivitetskrav

Produktivitetskravet er det statslige krav om, at regionerne årligt skal levere to procent flere behandlinger for de samme penge.

Det kan groft sagt ske ved, at personalet arbejder hurtigere, at man forenkler arbejdsgange, eller at ny teknologi sikrer, at der kan behandles flere patienter for de samme penge.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00