Regeringen og Danske Regioner indgår økonomiaftale for 2020

TV: Regeringen og Danske Regioner holdt onsdag pressemøde i Rentekammeret i Finansministeriet for at præsentere en aftale om regionernes økonomi for 2020.

“Det største løft til regionerne siden finanskrisen, og det er vi ganske godt tilfredse med,” sagde formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), på pressemødet.

Inden forhandlingerne havde Stephanie Lose ellers udtalt, at Danske Regioner havde brug for to milliarder kroner ekstra til sundhedsområdet, hvortil hun svarede: 

“Vores udgangspunkt var to milliarder, men man får ikke altid, hvad man kunne håbe og drømme om i en forhandling. Vi synes faktisk, det giver os et godt udgangspunkt det her.” 

“Vi laver et løft på halvanden milliard i vores første aftale. Jeg har en klar fornemmelse af, at når vi mødes næste år og året efter, så vil I også have flere penge der,” sagde finansminister Nicolai Wammen (S) med et stort smil og fortsatte: 

“Vi tager tingene et skridt ad gangen, og jeg synes, vi har taget et meget vigtigt skridt den her gang.” 

Se hele pressemødet her. 
 

 

Forrige artikel Ikke udsigt til omlægning af 150 særlige sengepladser Ikke udsigt til omlægning af 150 særlige sengepladser Næste artikel Se aftalen: Største løft til sundhed siden finanskrisen Se aftalen: Største løft til sundhed siden finanskrisen