Dyb undren over særstatus til privat rygcenter

KRITIK: Regeringen er i gang med at give Øfeldt Centrene status som specialsygehus. Men både Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner og KL er særdeles kritiske over for det privatejede center.
Der er mange patienter hos Øfeldt Centrene, som har været sendt til behandlinger mange andre steder i sundhedsvæsnet først. (Modelfoto)
Der er mange patienter hos Øfeldt Centrene, som har været sendt til behandlinger mange andre steder i sundhedsvæsnet først. (Modelfoto) Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Sundhedsstyrelsen fører umiddelbart ikke tilsyn med den virksomhed, der foregår på Øfeldt Centrene, da der ikke er tale om behandling udført af autoriseret sundhedspersonale.

Anna Murphy
Souschef, Sundhedsstyrelsens enhed for tilsyn og patientsikkerhed.
Fakta

Kort om Øfeldt Centrene

  • Øfeldt Centrene er en optræningsvirksomhed med 40 ansatte og en kapacitet på cirka 500 patienter om ugen. De tilbyder behandling til handicappede og til patienter med rygsmerter og andre smerter i bevægeapparatet gennem individuel optræning.
  • Ifølge Centrene har de behandlet 9.000 patienter, og de har har modtaget henvisninger fra 1.200 danske læger.
  • Behandlingen foretages af behandlere, der har gennemgået den 3-årige uddannelse i Øfeldt-Metoden, der er udviklet af Teddy Øfeldt, der er Centrenes grundlægger.
  • De to behandlingscentre ligger i Karlslunde og Rødovre.

 

Uden nogen debat i medierne er regeringen i færd med at vedtage en lov, som en helt stribe af myndigheder og eksperter er særdeles kritiske over for.

Et af stridspunkterne er, at de privatejede Øfeldt Centre har status som specialsygehuse. Øfeldt Centrene behandler patienter med lammelser og rygsmerter med en særlig træning, som den selvlærte grundlægger, Teddy Øfeldt, har udviklet igennem 30 år.

Ifølge Altingets oplysninger har man både i KL og Danske Regioner i en lang årrække været irriterede over Øfeldt Centrene.
Begge henviser dog i denne sag til deres høringssvar, der er negative over for lovændringen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00