Familielæger fejrer jubilæum i solskin - men på en brændende platform

50 ÅR: Med en ny overenskomst og intern ro kan PLO’s medlemmer med rette fejre organisationens 50-års jubilæum. Fremtiden er derimod langt mere usikker for både organisationen og medlemmerne. Lægemangel og nye krav til lægerne truer.

PLO-formand Christian Freitags venlige gemyt bliver af mange
påpeget som en medvirkende årsag til, at det er lykkes at få genskabt samarbejdet
med det offentlige. Og det er selvom, at han blev valgt på at køre en mere kontant
linje over for regeringen og regionerne. 
PLO-formand Christian Freitags venlige gemyt bliver af mange påpeget som en medvirkende årsag til, at det er lykkes at få genskabt samarbejdet med det offentlige. Og det er selvom, at han blev valgt på at køre en mere kontant linje over for regeringen og regionerne. Foto: ritzau/Casper Dalhoff
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Konfetti-kanonerne blæste glitrende konfetti ud over PLO’s medlemmer, da de praktiserende læger i november markerede foreningens 50-års jubilæum i auditoriet i Bella Center.

Selvom der er alvorlige udfordringer i den nære og fjerne horisont, så har ledelsen i PLO og landets godt 3.400 praktiserende læger en stribe gode grunde til at fejre 50-året for oprettelsen, der skete i december 1967.

Sammen med stribevis af topfolk fra sundhedsvæsenet var sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) da også mødt op for at lykønske familielægerne.

0:000:00