Fire sundhedsordførere på vippen

VALG: Sundhedsordførerne fra Radikale, SF og Konservative kan ikke vide sig sikre på at blive genvalgt til Folketinget. Derimod står sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og Sophie Løhde (V) til sikkert genvalg.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) står til sikkert genvalg. Tre af partiernes sundhedsordførere er dog i fare for ikke at blive genvalgt.  
Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) står til sikkert genvalg. Tre af partiernes sundhedsordførere er dog i fare for ikke at blive genvalgt.  Foto: Colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Blandt flere af Folketingets sundhedsordførere og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) er der stor forskel på, hvor hårdt der skal kæmpes for genvalg. Sundhedsordfører Marlene Borst Hansen (R), Özlem Cekic (SF), Daniel Rughom (K) og Flemming Møller Mortensen (S) kan nemlig ikke vide sig sikre på at blive genvalgt.

Det viser Altingets gennemgang og vurdering af Folketingets sundhedsordførere og Nick Hækkerups muligheder for at blive genvalgt. Vurderingen er blandt andet baseret på valgforsker Søren Risbjerg Thomsens seneste geografiske prognose.

Marlene Borst Hansen (R)
40-årige Marlene Borst Hansen blev valgt i Folketinget i 2011 på det andet mandat i Sydjylland. Som målingerne står nu, skal hun dog denne gang kæmpe med partifællen Lotte Rod om en plads i Folketinget, da Radikale kun ventes at få ét mandat her. Lotte Rod spås at have den bedste chance for at vinde denne kamp. Ved det seneste valg fik hun nemlig dobbelt så mange stemmer som Marlene Borst Hansen. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00