Gigtforening glæder sig over R-udmelding

FOREBYGGELSE: Radikales udmelding om, at 20 procent af alle nye penge til sundhedsvæsenet skal være øremærket til forebyggelse, glæder Gigtforeningen, som dog håber, at gigtpatienterne ikke bliver glemt.
Oppositionspartiernes løfter om store beløb til forebyggelsesområdet vækker glæde hos Gigtforeningen. Men foreningens direktør Lene Witte er bekymret for, at gigtpatienterne bliver overset. Det skriver Gigtforeningen i en pressemeddelelse 10. maj 2011.

Altinget.dk skrev den 9. maj om Radikales nye sundhedsudspil, hvor 20 procent af alle nye sundhedsmidler skal gå til forebyggelse, og hvor der oprettes en styrelse, der skal koordinere en forstærket forebyggelsesindsats. Socialdemokraterne og SF vil løfte forebyggelsesområdet med 2 milliarder kroner årligt og lave et nyt videncenter, der udbreder afprøvede tiltag for forebyggelse.

Lene Witte glæder sig over udmeldingerne, men hun er bekymret for, om det blot er tomme valgløfter.

"Det er jo sød musik i mine ører. Men spørgsmålet er, om valgflæsket også bliver til resultater efter valget, og om gigtpatienterne bliver husket i denne omgang. Lige nu bliver mennesker med gigt behandlet som B-patienter i sundhedssystemet. Selvom det er den største kronikergruppe, er de helt usynlige i kommunernes sundhedsaftaler, men det koster samfundet dyrt," siger hun i en pressemeddelelse.

0:000:00