Haarder svarer igen på hjerte-kritik

MODSVAR: Hjerteforeningen beklagede sig tirsdag til Altinget.dk over regeringens ambitioner på hjerteområdet. Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) undsiger nu foreningens kritik. Her går det godt, lyder meldingen.
Foto: Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Tyson W. Lyall

Man soler sig i de gode statistikker og benytter sig derfor af dem til reelt at gå ind og spare på hjerteområdet.

Peter Clemmensen
Formand, Hjerteforeningen
Uambitiøs. Sådan betegnede Hjerteforeningen over for Altinget | Sundhed tirsdag regionernes økonomiaftale for 2012. Den udlægning er indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder dog langtfra enig i, og han giver nu foreningen svar på tiltale.

"Det er rigtigt, at der i aftalen ikke er afsat øremærkede midler til hjerteområdet, men det er langtfra det samme, som at der ikke sker noget på området. Tværtimod arbejdes der hele tiden med nye initiativer på området - eksempelvis er regioner og kommuner i fuld gang med implementeringen af forløbsprogrammer for hjertepatienter," siger Bertel Haarder til Altinget.dk.

Han peger samtidig på, at hjerteområdet løbende er blevet forbedret de seneste år.

"Det går rigtigt godt på hjerteområdet. Ventetiderne på området er generelt faldende, og antallet af danskere, som dør af hjertesygdom er faldet med godt 32 pct. siden 2000," siger han.

0:000:00