Hækkerups sidste udvej

ANALYSE: Den vedvarende strøm af belastende oplysninger i sagen om den vestjyske psykiater kostede Sundhedsstyrelsens direktør jobbet. Sundhedsaktører finder fyringen urimelig. Men hvis ikke Nick Hækkerup (S) havde fyret Else Smith, ville han selv ende i skudlinjen.

Foto: ft.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

En måned og 12 dage. Så lang tid gik der, fra at DR Nyheder 1. februar satte fokus på sagen om den fejlbehandlende vestjyske psykiater, til Sundhedsstyrelsens direktør, Else Smith, i går, 12. marts, blev fyret af sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

I den periode har DR Nyheder afdækket kendte og ukendte detaljer om Sundhedsstyrelsens svært mangelfulde håndtering af den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland. En psykiater, der ikke blev stoppet af Sundhedsstyrelsen trods talrige alvorlige indberetninger fra læger, myndigheder, bosteder og pårørende. Indberetninger, der var om alt fra overmedicinering og fejldiagnostik til lemfældig og ulovlig udlevering af medicin til misbrugere.

Nick Hækkerup nævner i pressemeddelelsen om Else Smiths fyring ikke direkte sagen om den vestjyske psykiater. Men han nævner, at han synes, Sundhedsstyrelsens tilsynsarbejde ikke har været godt nok.

0:000:00