Handicappede undgår genbevillings-ventetid

HANDICAP: Fremover kan kommunerne give handicappede borgere en hurtigere genbevilling af hjælpemidler. Socialministeren er glad for forslaget.
Handicappede danskere skal ikke længere vente flere måneder på at få bevilliget hjælpemidler fra kommunerne. Kommunerne kan nu beslutte, at borgerne skal aflevere en tro- og love-erklæring om, at de stadig har brug for hjælpemidlet. Det skriver Socialministeriet i en pressemeddelelse.

I dag skal handicappede borgere søge kommunen om hjælp til at få udskiftet deres hjælpemidler, og kommunerne skal vurdere den enkelte ansøgning. Socialminister Benedikte Kiær (K) håber, at forslaget kan medvirke til at undgå lange procedurer.

"Jeg håber, at borgerne med dette forslag vil opleve en markant bedre service. Der har desværre været en række kedelige sager, hvor man spørger sig selv, hvorfor man ikke bare giver borgeren et nyt hjælpemiddel med det samme. Vi skal væk fra, at sagsbehandlingen altid starter forfra ved ansøgninger om udskiftning af hjælpemidler," siger hun i en pressemeddelelse.

Forslaget er en del af regeringens "Væk-med-bøvlet-plan", som bliver offentliggjort i næste uge. Formålet er at rydde op i overflødige regler og bureaukrati.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00