Henrik Høegh om sundhed

FØDEVARER: I anledning af den forestående sommerferie har Altinget.dk interviewet fødevareminister Henrik Høegh (V) om folketingsåret, der gik. Læs her, hvad ministeren sagde om sundhedsområdet.
Tyson W. LyallPeter Baggesgaard Hansen
Fødevareminister Henrik Høegh (V) er netop ved at afslutte sit første hele folketingsår som minister. I et interview med Altinget | Fødevarer tirsdag reflekterer han over årets højde- og lavpunkter.

Et af de områder, hvor ministeren således mener, at der er sket fremskridt, er på sundhedsområdet.

"Vi begynder at se nogle positive resultater af danskernes fødevareforbrug. Vi spiser mere frugt og grønt, vi drikker færre sukkersøde sodavand, og vi drikker mere vand," siger Henrik Høegh til Altinget | Fødevarer.

Forbedringen af sundheden i befolkningens fødevareforbrug kan da ifølge ministeren også aflæses i historisk positive fedmestatistikker for børn.

"For første gang siden omkring 1947 peger undersøgelser desuden på, at fedmekurven blandt børn er knækket, og vi har med nøglehulskampagnen nået på 2-3 år, hvad svenskerne har været 12-15 år om," siger han.

Høegh: Mindre regulering
Selvom der altså ifølge ministeren er sket store fremskridt afviser han, at vejen til sundhed fremover vil gå gennem mere regulering:

For første gang siden omkring 1947 peger undersøgelser desuden på, at fedmekurven blandt børn er knækket, og vi har med nøglehulskampagnen nået på 2-3 år, hvad svenskerne har været 12-15 år om

Henrik Høegh (V)
Fødevareminister

"Jeg tror ikke, vi kan regulere os ud af det. Jeg mener, at vi skal have tillid til den enkelte forbruger og så hjælpe, guide og vejlede. Hvis den enkelte går ind i butikken efter en bakke flødeboller, så er det svært ved love, regler og restriktioner, eller ved at flytte rundt på varerne i butikken, at sikre sig, at de kommer ud med en pose gulerødder," siger Henrik Høegh.

Han har i stedet et andet bud på, hvad der skal til, og her ser han allerede en positiv udvikling undervejs.

"Jeg tror, det handler om holdningsændringer, og jeg synes, Nøglehullet er et rigtig godt eksempel på, at vi giver mulighed for at træffe et sundere valg mellem flere muligheder," slutter Henrik Høegh.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Høegh

Formand, Biogas Danmark
landbruger (Næsgård Agerbrugsskole 1974)

0:000:00