Debat

Her er årets mest læste sundhedsdebat

DEBAT: Psykiatri, livsstilssygdomme og politianmeldelser er nogle af emnerne blandt de mest læste debatindlæg på Altinget: sundhed. Se de fem mest læste her.

Foto: /ritzau/Mikkel Berg Pedersen
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Henrik Axel Buchter
Debatkoordinator

Altinget har fundet Excel-arket frem og fundet ud af, hvilket et af de cirka 320 debatindlæg, der er blevet udgivet på Altinget: sundhed i 2017, der er blevet mest læst.

Nedenfor kan du se en oversigt over top-fem på listen.

1. Overlæge: Og imens går psykiatrien til bunds (21/2-17)

Hans Henrik Ockelmann, overlæge på Glostrup Hospital og speciallæge i psykiatri, får æren af at have skrevet det mest læste debatindlæg på Altinget: sundhed i 2017. Indlægget tager fat om roden på problemerne på psykiatriområdet, og han skriver blandt andet:

"Derfor synes jeg, det er på sin plads at sige til Bent Hansen: ”Jo, du bliver nødt til at tage penge fra kræft- og hjerteplaner, så vi kan hjælpe mennesker i meget større nød – de psykiatriske patienter."

Læs hele indlægget ved at trykke på overskriften ovenover.

2. Sundhedsforsker: Livsstilssygdomme skyldes meget andet end livsstil (8/9-17)


Professor Signild Vallgårda fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet skriver i det næstmest læste debatindlæg, at livsstilssygdomme ikke kun kommer af livsstil. Hun skriver blandt andet:

“Adfærden er hverken en nødvendig eller tilstrækkelig årsag, men ofte en bidragende. Adfærden er ikke en nødvendig årsag - man kan få lungekræft og KOL uden at have røget, man kan få diabetes, selv om man er slank og fysisk aktiv.”

Læs hele indlægget ved at trykke på overskriften ovenover. 


3. Vicehospitalsdirektør: Politiet kan ikke løse fejl på hospitalerne (13/10-17)


Beth Lilja, viceinspektør på Sjællands Universitetshospital, skrev i oktober om, at hun frygter, at flere politianmeldelser og retssager mod hospitalsvæsnet fører til mere mistænkeliggørelse og unødige registreringer.

“Bliver konsekvenserne af retssager, politianmeldelser, registreringer og kontrol mere patientsikkerhed og højere kvalitet? 

Eller bliver resultatet enorme mængder af unødige registreringer, yderligere undersøgelser, manglende beslutningskraft, mistænkeliggørelser og på alle måder defensiv medicin?

Mit bedste bud er desværre det sidste.”

Læs hele indlægget ved at trykke på overskriften ovenover.

4. Forskere: Mellemledere fokuserer på stress-syges private problemer (15/11-17)


Det fjerdemest læste debatindlæg på Altinget: sundhed kommer fra Yun Ladegaard og Janne Skakon, forskere i arbejds- og organisationspsykologi ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet.

De skrev, at mellemlederes ageren over for deres medarbejdere gør, at de går glip af muligheden for at forebygge nye stresstilfælde.

“Spørgsmålet er, hvorfor der tilsyneladende stadig hersker en udpræget laissez-faire-holdning til psykiske arbejdsmiljøproblemer?”

Læs hele indlægget ved at trykke på overskriften ovenover.

5. Patientformand: Sundhedssystemet har spillet fallit (13/9-17)


Det femtemest læste debatindlæg kommer fra formand fra Dansk Fibromyalgi Forening Søren Harboe og advokat Svend Aage Helsinghoff.

Fibromyalgi betyder smerter i sener og muskler, og de to afsendere skrev i deres indlæg, at Sundhedsstyrelsens betegnelse af visse personer som "patienter med funktionelle lidelser” fører til, at de personer ofte ender ofte i arbejdsløshed, fordi man har givet op på deres enkelte sygdomme.

”'Funktionelle lidelser' er groft sagt blevet en skraldespand for lidelser, som man ikke kender årsagen til, og er således en konsekvens af, at sundhedssystemet har spillet fallit og ikke ved, hvordan man skal håndtere denne patientgruppe.“

Læs hele indlægget ved at trykke på overskriften ovenover.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00